tisdag, juli 28, 2009

Tragiska nyheter

Dagens uppdatering skulle jag gärna vara utan men ibland blir det riktigt tråkiga nyheter och idag kom det en sådan. Catarina som äger Ella, Neos avkomma och Humlas ena syster hade skickat ett mail och glatt öppnade jag det för det var länge sedan jag hört nått från henne. Tyvärr blev glädjen kort... Såhär skriver Catarina:
"Ella är svårt sjuk och sedan en vecka tillbaka inlagd på djursjukhus. Först i Linköping och sedan överflyttad till Strömsholms stora sjukhus utanför Västerås där hon får intensivvård.
Ella har drabbats av en blodsjukdom, autoimmun hemolytisk anemi, vilket innebär att henns immunförsvar förstör hennes röda blodkroppar. Hon behandlas med cortison och hon har också fått blodtransfusion. Än är ingen förbättring synlig. Hennes blodkroppar klumpar ihop sig och kommer man inte till rätta med det så är prognosen mycket dålig. Sjukdomen är förmodligen ärftlig men man är inte riktigt säker. Vi håller tummarna så det värker här just nu för att Ella ska komma hem igen."

Vi håller såklart alla tummar, tassar och tår för att Ella ska svara på behandlingen och pigga på sig för att leva många glada år tillsammans med Catarina med familj. Det är enormt tråkigt att konstatera att ytterligare en tollare diagnosiserats med tollarsjukan. Här kommer några bilder på söta Ella som jag tycker är såå lik pappa Neo.

Jag har mailat med Helene Hamlin men hon är på semester just nu. Finns det nått som vi kan göra för att förbättra chansen till en bra behandling för Ella så vill vi såklart medverka till detta och är det nån som kan ge råd för detta så torde det väl vara Helene. Får se om det finns anledning till ytterligare provtagning på föräldrar och syskon till Ella nu med anledning av det inträffade. Tankarna går just nu till Catarina som för bara några veckor sedan hade en frisk och glad hund, ibland går det hemskt fort...

För egen del så kom vi hem från Enånger idag. Vädret på eftermiddagen blev riktigt fint så vi grundade det vita på lekstugan så snart kommer det att se ut som den ska utvändigt i alla fall. Invändigt gjorde jag en strykning med grundolja så nu väntar även invändig målning och sen måste vi lägga in nån matta eller nått för att skydda golvet från leriga, våta tassar...

På kvällen grillade vi och slappade framför tv:n

Inga kommentarer: