måndag, april 22, 2019

Garageröj

Efter en helt på resande fot är det nu dags för en dag på hemmaplan. Fint väder gjorde att vi började med en promenad med tjejerna genom byn. Trots värmen kändes båda Vinna och Humla pigga idag. Ibland är Vinna så väldigt seg på promenaderna och jag vet inte om det beror på att hon tycker det är tråkigt att bara gå promenader eller om hon begränsas i sina rörelser. Humla blir lätt flåsig nu för tiden men är i övrigt pigg. Idag spatserade de dock glatt och piggt genom byn. De har nog också vårkänslor nu tror jag.

Efter promenaden så öppnade vi upp garageporten och satte igång. Jag inhägnade altanen för sommaren och bar ut trädgårdsmöbler medan Henke rengjorde vinterdäcken och sen satte vi igång i garaget. Underskåpen från gamla köket åkte in under arbetsbänken i garaget så nu har vi bra med förvaringsutrymmen och dessutom blev det lite mera plats ute på golvet.

Precis när vi var färdiga med det så ringde Ida och Gösta och bjöd på fika. Vi har inte träffats sedan nyårsafton så det var verkligen hög tid. Gofika ute på altanen i fint väder i fyra timmar.

På vägen hem stannade vi och handlade och sedan blev det en pizza till middag. Väl hemma blev det ytterligare en promenad med tjejerna innan vi slog oss ner i soffan. Har inte blivit mycket vila i helgen kan jag konstatera men nu väntar två kortveckor så det är skönt.

Inga kommentarer: