söndag, oktober 10, 2021

Vilken effektiv och bra dag det blev

 Vi vaknade tidigt och var därför ute redan före klockan 9. Johan och Johanna skulle åka hem tidigt så de skulle inte fiska nått idag  men vi gick ner och kastade ut. Det nappade dock dåligt idag fick vi rapporter om och det bekräftades ganska snabbt.

Vi bytte efter ca 1,5 timma plats för att dels komma i solen och dels se om det nappade bättre på nått annat ställe. I solen passade jag på att fota tjejerna lite för det nappade lika dåligt i den här änden av sjön. Fina bilder blev det dock...








Klockan 11:30 packade vi ihop och åkte hem så vi var hemma redan till lunch. Då vädret fortfarande var OK så tyckte jag att Henke kunde göra bort att tvätta husvagnen för säsongen. Sagt och gjort, efter att vi tömt vagnen på grejer och kört igång tvättmaskinen med sängkläderna så tvättade Henke vagnen medan jag klättrade upp på en stege och började skrapa mossa från hustaket. Det slutade med att jag kröp omkring på taket i tre timmar men nu är mossan på ena sidan borta i alla fall. Blev tre skottkärror med mossa å så hoppas vi på ett rejält regn som kan skölja bort allt smått skräp som ligger kvar sedan ska vi spraya med mossborttagningsmedel. Vi har en sida av garagetaket som också måste fixas men det får bli vid något annat tillfälle.

Behöver jag säga att benen knappt bar mig efter att ha suttit hopvikt på taket i tre timmar. Ingen kraft alls när vi skulle putta in husvagnen i carporten så vi fick ta fyrhjulingen till hjälp men nu så är husvagnen i alla fall inne för vintern.

När vi gick en kort promenad med tjejerna vid härbret så vädrade Esset väldigt tydligt att det var nått i skogen och visst hade hon rätt! Vi såg minst två älgar som drog iväg, möjligen tre. Tror banne mig att Esset skulle funka fint som älghund  för det är inte första gången hon velat dra iväg å det varit älg. 😂

Då det vi tagit fram till middag inte tinat så ringde vi och beställde kinamat istället. 

Inga kommentarer: