onsdag, september 05, 2012

Vinna vann... igen!

Fick i går morse veta att jag kunde få gå ett spårprov redan i morgon om jag kunde göra det på dan. Självklart, flexade ut efter lunch och åkte hem till hundarna och rastade dem. Käkade och styrde sedan bilen mot Isbo mellan Delsbo och Ljusdal. trodde jag mindes hur man skulle köra men det gjorde jag inte så jag fick ringa och be om vägbeskrivning så jag blev lite sen.

Efter pappersarbetet var det dag att lotta spår och sedan promenerade vi iväg. Spåret började i skog och gick nerför en bit och vinklade sedan ut på en myr. Ute på myren var en saltsten utställd och jag såg massor med älgspår. Vinna intresserade sig för de färska spåren och gick en stor ringning men hittade sedan blodspåret igen och tog upp det.

Nu gick spåret ganska brant uppför och när det väl började plana ut så började Vinna ringa igen och vinklade sedan neråt och in i tätare skog. Märkte att hon började bli trött och hon stannade till mellan varven men fortsatte av egen maskin.

Helt plötsligt kom vi ut på en liten traktorväg och sedan gick hon tillbaka in i skogen igen och gick längst med vägen men inne i skogen.

Plötsligt var det dag att stoppa hunden och då vet jag ju att det är skottprövningen och spåret är nästan slut. Pustar alltid ut när jag kommit så långt. Denna gång spårade hon kanon efter skottet och gick inte av och ringade nått vid skottplatsen som hon gjorde på det förra spåret. Nu spårade hon rakt förbi och hittade klöven. Duktiga duktiga Vinna. Kunde såklart inte bli annat än ett 1:a pris. Trodde nästan på ett HP ett tag men hon ringade nog lite för stort för det samt blev lite trött. Mycket imponerad var i alla fall domaren och jag över att hon löste de färska älgspåren så bra. De hade inte funnits där när han blodad spåret så de var riktigt färskt!
Hon är så gullig på denna bild så det får bli den igen då jag inte tagit någon ny

Efter spåret var det full fart hemåt för att  börja med maten och äta för att sen bege sig till Helena för att planera retrieverjaktprovet som vi ska ha om ett par helgen. Saker och ting tar alltid längre tid än väntat så vi blev inte klar förrän 21:30.

När jag kom hem beställde jag en båt till klubben så nu har vi tillgång till tre båtar till provet. Blir nog bra det här!

När det gäller Hilma så är hon fortfarande borta. Enligt medium ska hon dock finnas i närheten, hon ska ha börjat löpa och därför ligga vid nån hundgård. Hon ska vara mycket rädd också men ska komma hem senast under torsdag. Vi får väl se... Hoppas att det stämmer men medium tror jag på först när jag blivit överbevisad så skulle hon komma tillbaka i morgon och löpa. Du anser jag mig överbevisad!!!

Inga kommentarer: