onsdag, september 16, 2015

En mycket bra träning

Idag efter jobbet skulle vi träna hund vid båten igen. Fokus skulle ligga på att träna med Vättar för att lära hundarna att de är förbjudna apporter. Humla har ju en tendens att apportera in vättarna vid jakt ibland, särskilt i lite blåsigt väder då viltet faller utanför vättbilden och dessutom inte syns bland vågorna. Nu var det lättare att se då vattnet var lugnt men Humla skötte sig fantastiskt bra. Markeringar bland vättarna och sedan dirigering rakt genom alla vättarna. Mycket bra gick det!

Humla i båt

Vinna fick sedan komma ut och då började vi på land. Vi var tre stycken som ställde upp. Vinna stod i mitten och Anna och Zandra på båda sidorna om mig. Avståndet mellan oss var ca 40m. Anna började med att kasta en markering till Zandras hund. Zandra kastade sedan en markering till Annas hund. Efter det skulle Vinna ta en dirigering som hon självklart inte sett att vi lagt ut. Hon spikade dirigeringen. Jaga fick sedan ta sin markering och sedan Lizzie. Eftersom Jaga inte fick in sin markering testade jag att skicka Vinna på den. Tror ni inte att hon spikade även den? Vilken duktig Vinna!!! Även när Vinna var på de andra platserna så spikade hon sina markeringar. Superduktig tjej!

Innan jag gick ner till vattnet skickade jag på en annan dold landdirigering. Även denna spikade hon trots att hon skulle springa igenom området där en av markeringarna landat.

Vid vattnet körde jag först en dubbelmarkering. Den gick fin fint och efter det körde jag ett antal vattenapporter bland vättarna. Enkel och dubbelmarkeringar som jag kastade själv. Hon brydde sig inte om vättarna en enda gång…

Snabb, effektiv, varierande och väldigt bra träning. Tjoho!!!

Inga kommentarer: