torsdag, november 26, 2015

Andjakt eller var det “isjakt”… ?

Idag blev det andjakt igen. Vi hade sett ett ställe på fastlandet precis utanför där vi brukar utgå ifrån på Koholmen. Vi var på plats tidigt och vi konstaterade att det flög en del knipor. Vi hade dock kunnat träffas en timma senare för det var mörkt så pass länge.

DSC_1833b

Vi var inställda på att det skulle blåsa lite men det blev helt vindstilla så det flög inte så mycket som vi hoppats på. Däremot såg vi några riktigt stora flockar som flög utom skotthåll.

När vi åkte ut var det is på havet men innan vättarna lagts ut så var vattnet öppet igen. Dock drev det in is efter hand så några vättar trycktes in mot land av isen. Ja ni förstår ju säkert att det inte var särskilt varmt i vattnet och innan solen kom upp så var det rätt kallt för oss också. Temperaturen i luften var runt – 3 grader.

DSC_1836bDSC_1850b

Man ser på den övre bilden att det är öppet vatten där vättarna ligger och en bit utanför men sedan ligger det is. Anledningen till att det inte är is precis utanför där vi sitter är att vi rört om vattnet när vi kom och la till på platsen och placerade ut vättarna.

DSC_1851b

Humla har blivit riktigt duktig på att leta upp fåglarna. Förr var jag tvungen att dirigera ut henne men nu skickar jag henne och sedan simmar hon ut, tar inga vättar och hittar fåglarna på egen hand. Vid ett tillfälle blev tre knipor skjutna och hon hämtade alla tre utan styrning. Duktig tjej! Här kommer ett antal apporteringsbilder:

DSC_1839bDSC_1857bDSC_1859bDSC_1860bDSC_1861bDSC_1867bDSC_1874bDSC_1885bDSC_1891bDSC_1892b

Vi avbröt jakten strax före 11 och innan vi åkte hem så tog jag naturligtvis de obligatoriska avslutningsbilderna.

DSC_1900b DSC_1911b

Idag var jag tillbaka på jobbet redan strax efter 12.

När jag var hemma och bytte om flög ett plan över på låg höjd över huset så ljudnivån blev enorm. Var lite läskigt! Undrar varför de flög så snabbt, så lågt?

Som vanligt var jag rätt trött efter jobbet. Vi åkte dock ner på stan och inhandlade en doppresent inför lördagens dop och sedan åkte vi upp på Jysk. Vi har varit och tittat på nya sängar och nu var just den säng vi hittat nedsatt så vi fick den för halva priset. 

Väl hemma gick vi en promenad med vovvarna, gjorde och åt middag och såg lite tv. Jag somnade i soffan vid 21:30-tiden.

Inga kommentarer: