lördag, augusti 06, 2016

Tollarspecialen dag 3

Även idag tidig morgon men sov i alla fall till 7 idag Winking smile Jag och Anette åkte ut till provplatsen och gick för att titta på elitklass. Såg tre duktiga hundar innan vi gick till ruta A där Katrine skulle starta Bingo för första gången på tollingjaktprov. Även om man inte såg så mycket så var det kul att ändå sett det lilla och se dem gå till pris på sitt första prov. Grattis Katrine till 3:e priset i premiären!

Gick sedan till ökl-ruta D för att se den ruta där Anette och Hanne sedan skulle starta som sista och näst sista hundar.

Hann se ytterligare några elithundar, promenera med Vinna och käka innan det var dags för Anettes start.

Elite gjorde ett finfint tollingarbete och ansmygning. Klarade sedan den dubbelmarkering som nästan inga hundar fick in dock la hon ner den ena i vattenkanten när skottet för dirigeringen gick. Klarade sånär dirigeringen på vatten, 5m till och den hade varit hemma på ett mycket snyggt sätt men hon vände och gick inte att få tillbaka men såå nära!!

På söket ville hon tyvärr inte ta in gåsen men ett i övrigt snyggt prov tycker jag. Inte mycket som behövs för att pris i ökl sitter.

DSC_0017DSC_0022DSC_0025DSC_0026DSC_0036DSC_0046DSC_0055DSC_0061

För Hanne gick det sämre och Cia gick inte att känna igen så det är bara att ta nya tag.

DSC_0073DSC_0086

Eftersom Cias sök var kvar så fick flattgänget och några andra funktionärer ta in det. Vinna tog snabbt in en and men på andra skicket gick det överstyr och filéerna rök om man säger så. Hon fick dock apportera den lemlästade anden några gånger samt gåsen innan vi avslutad dagen.

Tillbaka på campingen först vid 20-tiden då det blev grillning med hela Vildandsgänget och två av våra campinggrannar. En mycket trevlig dag och kväll avslutades i förtältet vid midnatt.

Somnade och sov fram till 4 då jag vaknade och var riktigt dålig med sprängande huvudvärk, kallsvettig och ordentlig illamående. Jag hade förmodligen drabbats av matförgiftning så det blev åtminstone tre svängar till servicebyggnaden 100m bort. Tack och lov gick det över snabbt!

Inga kommentarer: