måndag, juli 03, 2017

WT på Kybacka

Utlovat skitväder till trots så bar det idag av mot Kybacka utanför Valbp för Flatklubben Gävle-Dalas årliga WT/SM strax före klockan sju. Stannade till på McDonalds för att köpa med frukost och anlände precis till samlingen 08:30.

Vädret var riktigt härligt inledningsvis. Jag fick börja på Tina Engströms station som var en kort enkelmarkering som landade bakom ett krön. Man fick skicka efter att domaren sagt rutans nummer. Vinna var stadig och tyst och gick ut fint på mitt kommando. Dock gick hon för långt och eftersom dummiesen landade bakom ett krön så kunde man inte dirigera hunden heller då den var utom synhåll. Tog inte allt för länge så kom hon dock med dummiesen. Blev 14p.

Efter detta så gick jag till station nr 1 som dömdes av Jan Julin. Det var en markering på vatten. Man stod ca 50m uppe på land och eftersom det sluttade ner mot vattnet sista biten så såg man aldrig hunden. Även här fick man vänta på att rutans nummer skulle sägas. Gick fint och jag skickade vinna som istället för att springa genom det höga gräset sprang efter det klippta stigen. Spikade nog markeringen och kom tillbaka rakt genom höggräset. Fick 17p på denna rutan eftersom hon tog “vägen” ner till vattnet.

Efter detta försämrade vädret väldigt mycket. Det blev svart på himlen och efter ett tag började man höra åskan mullra. På station nr 4 som dömdes av Kenth Lindh var det en enkelmarkering i en gräsdunge. Bredvid dungen fanns dummiesar till nkl och dit fick inte hunden gå. Även här fick man vänta på att skicka till rutans nummer sagts. Vinna sprang rakt ut mot dungen men trodde nog att den landat bakom. Efter att hon sprungit bakom dungen kom hon fram till höger där nkl dummiesen låg. Blåste stop och vinklade henne till vänster. Stannade direkt och gick sedan till vänster in i dungen. Blev bara 12p på denna station eftersom jag fick dirigera.

När jag kom till Peter Flinks station 3 var det lång kö. Det åskade och blixtrade men ännu hade det inte börjat regna. På denna station skulle Ökl hundarna ta en enkelmarkering i skvattram där de fick passera nkl-klassens nedslagsplats.. När hunden hämtat dummysen skulle man gå fot 5 m innan momentet var slut. Lite segt fotgående men i övrigt bra. 17p blev det på denna.

Nu öppnade sig himlen och det åskade så mycket att man beslutade sig för att bryta och ta lunchpaus.Käkade och rastade sedan Humla som var med i bilen. Det slutade regna men fortfarande åskade det ordentligt. Vinna var märkbart påverkad av den kraftiga åskan men så fort vi kom in på rutan så var hon fokuserad på uppgiften. På Pernilla Astemark Hjel var det en dirigeringsuppgift efter en kort fottransport. Skytten stod långt till höger. Vinna gick rakt ut mot målet men vek sedan mot skytten. Blåste stopp och hon tvärstannade. Vinklade henne till vänster och hon tog mitt kommando men var inte tillräckligt långt ut. Blåste stopp igen och hon tvärnitade. Gav ut-kommando och hon sprang rakt ut och tog dummiesen. Snyggt Vinna! Blev 18p på den avslutande stationen.

Efter en lång väntan fick vi reda på resultatet. Visste att jag hade poäng runt 15 överallt men visste inga exakta poäng. Blev totalt 78p och för 4e gången har Vinna fått över 75p på WT och poängjakter och är därmed uppflyttad till elitklass.

19724061_10211672227674901_1894958610_o

Kom inte hem förrän 19:30 å då stannade jag till och hämtade Pizzor som blev dagens middag. Blev sedan en kort promenad, lite Lotta på Liseberg men sen somnade jag under en filt i soffan.

Inga kommentarer: