tisdag, mars 23, 2021

Massor med vårtecken

 Idag hade SMHI utlovat riktigt varmt väder och de visade sig ha rätt. Gick en sväng med hundarna vid 10-tiden och då var det redan då 6 grader varmt. När jag sedan skulle dra iväg på en löprunda vid 12:30 så hade temperaturen stigit till härliga 16 grader. Inte konstigt att jag tyckte att jag blev väldigt svettig när jag sprang.

Vinna är hopplöst förälskad i Esset som höglöper så för att jag skulle få arbetsro så stängde jag av rummet med grinden så att de kunde koppla av och ligga och sova istället.

Under dagen idag poppade det upp en massa vårtecken. På förmiddagen när vi hade personalmöte så kom en stor fluga och slog sig ner utanför fönstret. På löprundan såg jag en hel flock fåglar på täkten men eftersom jag sprang och de var så långt bort så kunde jag inte se annat är svanar och gäss men kanske fanns där också tranor? På närmare håll mötte jag däremot både citronfjäril och Påfågelöga.

När Henke kommit hem så gick vi en promenad genom byn och då såg vi tranorna både i luften och på täkten så nu är de def. här. Tussilago som vi brukar se efter vägen tidigt har jag dock inte sett ännu.

Blev en lugn kväll och jag tror löpet och hundarna också var trötta för de sov faktiskt utan att hålla på ställa upp sig och uppvakta varandra hela tiden. Borde vara så att Vinna löpt färdigt nu och Essets höglöp borde också vara över nu tycker jag. Dock kvarstår några löpdagar för hennes del fortfarande.

Det visade sig på kvällen att Hudiksvall hade varit varmast i Sverige idag men officiella temperaturen 16-6 grader. Cooolt! Nu längtar vi verkligen till våren och sommaren.

Inga kommentarer: