fredag, december 31, 2021

Nyårsafton 2022

 Hyffsat lugn morgon. Efter frukost tog jag med tjejerna medan Henke stannade hemma och dammsög. Tjejerna fick ett sök med dummies och lite dubbelmarkeringar vid Härbret och sedan gick jag stigen runt sjön. Blev en skön promenad och ringrostiga tjejer fick apportera lite vilket gladde dem.

Väl hemma förberedde vi de sita inför gästernas ankomst samt duschade.

Klockan 15:30-16:00 anlände Kicki och Henrik samt Ida och Gösta. Vi började med att skåla i skumpa, skåla för att vi kunde ses igen efter 2 år och såklart för att det är nyår. Vi drack också glögg och åt varmkorv.

Vid 18-tiden kände vi oss lite frusna så vi gick in. Grabbarna fick börja kocka och förbereda Hummern till förrätt, och såsen till varmrätten. Under tiden hann vi tjejer snacka ihop oss om vad som hänt de senaste åren och sedan var det dags för oss att engagera oss i köket medan grabbarna tog ett dopp i baljan.

Det blev sen middag. Förrätten började vi äta klockan 21:15 och den bestod av gratinerad Hummer och till det så drack vi faktiskt champagne.

Varmrätten bestod av tournedo, potatiskaka,  cognacsås och smörslungade haricotsverts och sparris

Efterrätt creme brulee

Vi hann precis äta klart innan det var dags att öppna skumpaflaskan för att skåla in det nya året.

Efter nyårsskålen spelade vi "När då då" fram till klockan 03.

Kicki och Henrik körde hem till Ljusdal medan Ida och Gösta åkte och hämtade Alice innan de åkte hem. Vi städade undan och kom i säng först vid 03:30 men vilken trevlig kväll det blev!!!

Inga kommentarer: