måndag, april 18, 2022

Sommarvärme och walk-up-träning

 Idag hade de utlovat riktigt varmt väder och redan vid 10-tiden när vi gick genom byn så kunde jag gå i linne tack vare att det var helt vindstilla. När vi kom tillbaka hem så bytte jag om till shorts å så satte vi oss i solstolarna på altan på framsidan. Härligt!

Klockan 12:30 åkte jag mot Forsa där Göran och Zenitha väntade för vidare transport till Järvsö då vi skulle träna hos Henry Carlsson. Som vanligt var jag den enda som hade annan färg på hunden är svart. Göran och Zenitha gick ju med sina flattar och sedan var det tre jaktlabradorer med på träningen.

Vi gick på linje ute på en täkt och Henry hade fixat ett närsöksområde och tre dirigeringsområden. Vi fick sedan information om vem som skulle skicka vart och när. Såklart hade han också riggat två multiskjutare och dessutom gick han med en apportkastare. Innan varje skick sköts det ett skott och en markering sedan fick någon ta en dirigering innan någon annan fick ta markeringen. Hyffsat långa avstånd och massor med passivitet och skott. Esset var lugn och fin vid min sida och gjorde genomgående fina jobb hela dagen. 



Första gången hon skulle få ta en markering knallade en labbe på linjen och sprang efter henne. Trots att han kom och ville leka med henne så behöll hon fokus, letade vidare och fann snabbt dummiesen. När hon tog den så jagade labben efter men hon höll den i ett stadigt grepp och levererade den till mig. Mycket bra!

Så nöjd med hennes arbete idag. Aldrig gått på linje, aldrig apporterat från louncher eller dummikastare men klarade av allt på en mycket fint sätt. Vi förare kunde njuta av bra hundarbeten och fantastiskt sommarvärme med nästan 20 grader och knappt någon vind. Vilken härlig dag!

När jag kom hem gick vi en kort sväng med tjejerna ner till sjön och sedan lagade vi feta- och olivfyllda biffar i chevrésås. Mycket mumsigt!

Hundarna var trötta och nöjda även om Vinna inte helt varit avslappnad under dagen när jag och Esset var iväg på egen hand.

Kvällen blev lugn och jag blev sittande med serien The Bay fram till klockan 01:30. Henke gick och la sig tidigare då han ska upp och jobba i morgon.

Inga kommentarer: