lördag, oktober 15, 2022

Spår och värdelöst fiske

 Vaknade vid 8-tiden men hade varit vaken flera gånger under natten av någon anledning. Blev kaffe och skorpa i husvagnen innan Henke kastade ut spöna och vi tog hundarna på en liten rastning bort till dassen. Frukost intogs efter detta inne i vagnen men sen slog vi oss ner nere vid sjön.

Jag blir snabbt rastlös så efter kanske en timma gjorde jag slag i sak och gick ut två bruksspår á 500 m till tjejerna. Det blåste en del och eftersom det är helt öppen mark så kan nog spåren bli lite utmanande idag. Spåren fick ligga till sig i dryg en timma innan jag tog med tjejerna och gick dem

Esset fick börja och hon gjorde ett klockrent spårarbete och hade inga problem med vinden även om den första pinnen var lite svår att hitta trots att hon letade och kände av den på helt rätt ställe.

Vinnas spår var i lite mera öppen terräng de det området bränts för några år sedan. Inte heller hon hade dock några problem att ta sig runt spåret även jag ibland om jag inte visste att hon var helt rätt skulle tro att hon bara är ute på en promenad. Hon lunkar på i sin takt och har inte alltid nosen i macken men hon håller sig hela tiden i spåret så det är väl hennes sätt att arbeta nu för tiden. 

Efter detta slog vi oss ner vid elden vid sjön igen. Inte ett enda napp hade det blivit för någon vid sjön. Enligt uppgift var det ett par som fått upp två firar tidigt på morgonen innan vi kom upp men efter det var det helt dött.... 

Till lunch åt vi lite fjällmat i form av Chili con carne som vi åt nere vid sjön.

För att hålla värmen blev det en Mora-Nisse på eftermiddagen. Det är likör 43, blåbärssoppa och vispgrädde. En 4-stjärnig Mora-Nisse som Johan uttryckte det... 😂

Hundarna var nöjda efter sitt spårarbete och låg och sov intill varandra.

Till middag grillade vi hamburgare och sen gjorde vi upp en eld och satt vid den nere vid sjön. När veden var slut så blev det snabbt kallt så vi gjorde tidig "kväll" och kröp in i vagnen redan vid 20:30-tiden. Då visade utetermometern bara 1,1 grader så det var skönt att krypa in i den varma husvagnen och dricka en kopp varmt te.

Spelade kort och gjorde sedan sista kvällsrastningen vid 22:30-tiden sen kröp vi i säng. Vaknade vid 02-tiden då det började regna och sen vräkte det ner ändå tills 05-tiden. Sov dåligt då det smattrade så mycket. 

När vi steg upp vid 8-tiden var det dock soligt och fint ute igen.

Inga kommentarer: