lördag, april 01, 2023

Hemmahelg med finväder

 I helgen hade vi ingen planerat men det är en hel del som behöver göras på hemmaplan. Direkt på morgonen efter lite kaffe och kaka tog jag tag i förberedelser inför vägföreningens årsmöte och styrelsemöte då det är en del som behöver göras innan påsk.

Eftersom vi har så mycket snö på gården och den snön är så hårt packad att både jag och Henke kan stå och hoppas på den utan att sjunka ner så innebär det också att vårt staket inte gör mycket nytta i att hålla hundarna inne på tomten. Tack och lov har det inte spatserat ut än men vi ser harspår över gården och kommer en hare när hundarna är ute så lär de dra efter den. Staketet är på vissa ställen bara 1 dm högt trots att det normalt ska vara 1 meter högt. Efter frukost tog jag med tjejerna på en promenad medan Henke började skotta fram staketet. 

Gick för första gången i år runt sjön och sedan skoterleden till andra änden av byn. Promenerade vägen genom byn tillbaka och sedan vek jag upp på skoterleden. I skogen där det är barmark fick tjejerna några markeringar/dubbelmarkeringar innan vi slutligen gick hem. Blev drygt 6 kilometer promenad och dessutom med lite arbete för tjejerna.

Henke skottade flitigt men det är nästan 400 meter runt vår tomt och snön är hård, packad och tung. Jag skottade lite när jag kom tillbaka då nu är gården säkrad igen.


Nu behövde vi bägge fylla på med lite mat så efter lite återhämtning så åkte vi iväg till Hennings veranda och tog en macklunch och sedan lite handling på vägen hem. 

På eftermiddag blev gardinbyte från de vintriga gardinerna i kök och tv-rum till mera somriga gardiner. Det blev bara en kort promenad med tjejerna och sen gjorde vi en god Skagenröra med pepparrot som vi la på en nystekt brödskiva som vi åt som förrätt med lite bubbel till. Förberedde också en potatiskaka och kokade lite rödvissås inför varmrätten. 

Efter förrätten gick vi ut och tog ett dopp i baljan så middag blev det först klockan 22 innan potatiskakan gräddats klar. 

Till efterrätt fick jag mig en Napoleonbakelse medan Henke tog en mocca/hasselnötsglass.

Skulle se lite tv efter detta men somnade och vaknade till först klockan 03:00 😅

Inga kommentarer: