måndag, april 14, 2008

Smått och gott

Idag blev det lite smått och gott gjort. Henke fortfarande sjuk så jag blev hemma hela dan. Började med att fixa SSRK:s bokföring direkt på morgonen. Tänk att det ska ta så lång tid innan man kommer sig för... Efter frukost så tog jag med hundarna ut på en kort promenad innan jag åkte ner på Kjelles för att köpa lite blomjord.

Väl hemma blev det plantering i blomlådor så nu är det fint vid bron igen.

Tog sedan med hundarna och tränade lite. Neo fick köra lydnad och det var blandat resultat. Fotgående, inkallning med ställande och läggande funkade perfekt. Dumrutan strulade från början då han itne ville STÅ på ställandet å jag fick bli lite arg men sen funkade den biten perfekt. Stadigt stod han sedan också även när jag var bakom.

Det som strulade var fjärrdirrigering och rutan där jag glömt konerna och använde upp och nervända godisskålar istället så det kanske var lite ujuste...

När Neo var klar gick jag och bytte hund. Humla fick apportera and. Gick ut i skogen och vallade av rutan och gömde sedan anden. Tog sedan med Humla på en lite promenad för att köra lite Tolling vilket gick helt utan anmärkning. Tillbaka till sökområdet och då var det full fart och fint upptag och avlämning. Ingenting att anmärka. Gjorde om övninge 2 ggr och gjorde sedan att linjetag. Inga problem med nån utav övningarna.

Gick sedan ner till bäcken som är det enda öppna vatten vi har här i närheten. Kastade anden som en markering på andra sidan och skickade Humla. Oj vad strömt det var, hon drev iväg direkt och fick kömpa rejäll för att ta sig upp för den höga kanten i det strömmande vattnet. Greppade anden och tyckte sedan att hon kunde följa bäcken till bron men det går ju inte, den ligger ju 150 meter längre bort. En inkallningssignal och hon gav sig ner i det strömmande vattnet igen. Kom hela vägen upp till mig (ca 15 meter på land) och lämnade i hand.

Körde en gång till och denna gång ville hon inte gå i så jag fick puscha henne lite och då gick det bra. Resultatet var sedan identiskt som förra. Försök att sticka längst kanten men på mitt kommando så kom hon raka vägen över igen. Avlämning i hand även denna gång.

Nu var det snabbt hem för att torka Humla torr och värma henne. Jag var också blöt eftersom det regnade så vi kröp ihop ende en filt både jag och Humla.

Just ja, före middagen tog jag med hundarna på en promenad på golfbanan. Där fick vi bevittna en duvhök som slog en duva på 10 meters avstånd: Neo smet och skulle rädda duvan och lyckades väl tillfälligt eftersom duvhöken släppte. Neo nosade lite på den tilltuffsade duvan som sedan flaxade iväg. Duvhöken kom dock direkt tillbaka så det blev nog bara en lite anhämtning för duvans del. Hans liv stog nog inte att rädda då duvhöken hade gett sig den på att få lite käk. Spännade att bevittna på så när håll!

På kvällen blev det tv efter en gicd paj och sallad.

Inga kommentarer: