måndag, maj 07, 2012

Två förgiftade hundar

Är så arg att jag skulle kunna explodera!!! Trött och sliten efter alla roliga aktiviteter den senaste tiden såg jag fram emot en lugn hemmakväll för lite återhämtning både för hundar och mig/oss. Tänkte ändå vara lite duktig och bloda ett spår till Vinna och vara ute och jobba. Sagt och gjort! Direkt efter jobbet tog jag Humla och Vinna i bilen och åkte upp i skogen. Blodade ett 350m spår med spetsvinkel, bloduppehåll och vanliga vinklar.

Tog sedan med hundarna och började springa. Hundarna sprang som galningar men det kändes skönt att äntligen komma ut. Sprang bort till vändplanen vid Idsjön-Bodsjän där jag tänkte vända och springa tillbaka vilket skulle ge en runda på precis under 4 km. Lämpligt tänkte jag...

Vänder strax före vändplanen då jag ser att det står en dunk där och dessutom är det kvar lite skräp sedan i fjol då nån kriminell var där och eldade kabel. Märker att Humla inte händer med, ropar men hon kommer inte så jag tänker att hon gått ner och badat så jag börjar gå tillbaka och då kommer hon upp ur diket. Slickar sig runt munnen och kommer till mig. Nu sticker Vinna iväg till samma dike så jag springer dit och finner... Än J-la massa glas, färg- och lackpytsar och mitt i det där ligger det en massa rutten fisk! Får väl mer eller mindre panik. Inte äta fisken Vinna, inte trampa runt bland glaset osv osv. Lyckas koppla hundarna och börjar springa tillbaka.




Det slår mig att hundarna kanske blivit förgiftade av fisken? Kemikalierna? Har de skurit sig i tassarna? Skit skit och åter skit! Ringer till min räddare i nöden, Ingela som alltid är lugn och klok. Ring kliniken säger hon, de har öppet sent idag. Sagt och gjort och då kommer frågorna, vad var det för kemikalier? Ska de kräkas eller ska man förhindra kräkning? Jag hade nu hunnit ca en kilometer från platser så vi bestämmer att jag ska gå tillbaka till bilen och sätta in hundarna och sedan köra tillbaka och tittade lite närmare på vad som ligger i diket.

Ringer tillbaka till veterinären och vi konstaterar att de i huvudsak verkar vara färger, färgrengöring och liknande = lösningmedel, förmodligen petroleum vilket innebär att man ska förhindra kräkning och istället neutralisera.

Sagt och gjort, in till veterinären och behandla med aktivt kol och vätska under nackskinnet. Humla sprutade vi in tre sprutor aktivt kol i munnen. Humla sitter snäll stilla men hur skulle de gå med Vinna som absolut inte vill bli fasthållet. Hon kom själv på lösningen. Slickade i sig kolblandningen direkt ur skålen. Konstig hund man har men smidigt var det ju...

Humla fick en liter vätska under nackskinnet men vi skippade det på Vinna som rimligen inte fått i sig så mycket fisk. Hjärtat kollades på dem bägge och det lät jämnt och fint och alla slemhinnorna såg ut som de ska så nu håller vi tummarna för att de inte ska bli dåliga i natt för då blir det Uppsala, Rolig räkning blev det i alla fall 2.500kr!!!

Knäpp som man är och tack vare att hundarna faktiskt var pigga så åkte jag tillbaka upp i skogen för att Vinna skulle få gå spåret. Gick sådär, spårar bra men när hon tappade i vinkeln så är hon inte så målmedveten för att hitta spåret igen utan hon lunkar runt och nosar lite och hittar det såklart. Hon var aldrig mera än 20 meter från spåret och hon hittade tillbaka till det igen inom en minut skulle jag tro även om det känns längre.

Väl hemma blev det middag och sedan redigerade jag om bilderna från igår samtidigt som vi såg hockey. Inte känner jag mig mera utvilad nu...

Inga kommentarer: