torsdag, december 24, 2020

Corona jul, julafton 2020

Började dagen med kaffe och lussebulla och sedan riktig frukost med risgrynsgröt innan vi satte igång och "pynta" altanen för årets lite annorlunda julfirande.

Medan Henke fixade lite mer maten så tog jag tjejerna på en promenad genom byn. Julafton i år bjuder inte på snö men ganska fint väder i alla fall.  Soligt och ett par minusgrader är året julväder.

När jag kom tillbaka fixade vi det sista och sedan kl. 11 kom Lasse och Birgitta. 






Började med lite varm glögg och pepparkaka vid elden och sedan åt vi e liten och mycket enkel jullunch bestående av skinkmacka, Jansson och några prinskorvar och köttbullar. Man blir snabbt kall när man sitter ute så vid 13-tiden begav sig Lasse och Birgitta till Katarina och Jonas för julkaffe.




Vi tog hundarna på en promenad nere vid grillplatsen. där la vi ut ett sök som vi blandat upp med några julklappar också. Ni skulle ha sett Esset när hon hittade en liten and som pep när hon apporterade den. Direkt blev det en leksak som hon ansåg att man inte behövde lämna av utan istället kunde springa runt och busa med. Häftigt hur snabbt de märker skillnad på arbetsredskap och leksaker...

Väl hemma var vi bägge ganska frusna men det var hög tid för Kalle och hans vänner klockan 15:00 så då passade det bra med varm glögg och pepparkaka. Efter Kalle var det lämpligt med ett "dopp i grytan". Man måste bada till jul det är sedan länge....


Den traditionella julmiddagen intog vi vid 18-tiden. 



Precis lagom till Karl Bertil Jonsson jul så hade vi ätit klart så då blev det tv och så mycket mera hände väl egentligen inte idag. Pratade med mamma och pappa, Karin (via messenger) och Amanda och såg såklart Tomten är far till alla barnen.

Amaryllisen slog ut idag dagen till ära och jultjejerna var trötta och nöjda med dagen.


Inga kommentarer: