fredag, februari 26, 2021

Vinprovning vita viner producerade i Sverige

 Jobbade på som vanligt men eftersom flexkontot visar så mycket pluss så flexade jag ut klockan 13. Då hade jag visserligen jobbat i alla fall 6,5 timmar även idag.

Det var fint väder med många plussgrader och sol men tyvärr väldigt blåsigt. Jag tog med tjejerna på en riktigt lång promenad där delar gick efter vägar och delar gick efter skoterleden så tjejerna fick både gå i koppel och lösa, Totalt två timmar och nästan 15 000 steg blev det och det funkade fint även för Vinna och jag såg inte tecken på att hon hade några problem att hänga med.

Kom hem och hackade lite is innan vi gick in igen och strax efteråt kom Henke hem från jobbet och han hade också hämtat ut dagens viner till vinprovningen. Idag skulle vi testa vita viner och det var på näppen att vi hann få hem de vinter som vi beställde förra helgen. Temat på veckans prover var vita viner producerade i helgen vilket var häftigt. Ett mousserande och ett "vanligt" vitt vin. 

Först hann vi vila lite och förbereda tilltugg och den efterföljande middagen som vi skulle inta efter provningen.

Det mousserande vinet var riktigt gott men Solaris Muscarias var vi inte lika imponerade av.

Tilltugg till provningen var förutom salta chips även snittar bestående av gratinerade chevrécrostini med inlagt rostad paprika och rostade pinjenötter

Till middag blev det plockmat idag med räkor, ägg och rostat bröd, avokado och fetaostsnittar.

På kvällen blev det Bäst i Test, Carina Bergfeldt och sedan slog huvudvärken till så då blev det god natt i stället för Svenska Nyheter eller nått annat...

Inga kommentarer: