lördag, januari 03, 2009

Årets första träning

Äntligen! Idag kom ojag och Helena oss iväg och tränade lite hund. Men vi ska ta det från början. Steg upp strax före 09:00, åt frukost och gick sedanen sväng med hundarna innan vi åkte ner på stan och ställde in Silversaaben i garaget på jobbet så att den skulle tina upp lite. Åkte sedan till Beijer och beställde varorna som vi hittat igår, dock bytte vi glasmosaiken mot blanksvart kakelmosaik istället. De stora klinker plattorna fick vi till ett superpris så då vi ställde upp på att ta oförpackade plattor så hela hallen (som ju bara är 3m2) går på 400kr.

Efter detta så åkte vi tillbaka till jobbet igen och hämtade bilen och åkte och tvättade den innan vi åter igen ställde in den i garaget så att den skulle torka.

Direkt jag kom hem hämtade jag hundarna och sedan åkte jag till Helena i Iggesund. Å äntligen en seriös hundträning. Neo fick sitta med Aya och Noomi i hundgården medan Etta och Humla fick träna markering och närsök.

Orkar inte gå in djupare på hur det gick mera än att Humla var på det stora hela duktig på markeringar och tag raka vägen ut till dem inte enklaste vägen som hon gör ibalnd. Däremot saknar hon fortfarande den fightingspirit, viltfinnarlusten och intensiteten som jag vill att hon ska ha. Märks tydligt när man kastar in i snår...

Närsöket gick bra liksom dirrigeringarna dit även om det ju inte vara något större avstånd och svårighet. Här komme rlite blandade bilder:








När vi var färdiga efter ca 1,5 timmar så gick vi tillbaka hem till Helena och fikade och snackade en stund. Sedan hämtade vi tjejerna och Neo ur hundgården och gick en promenad över täkterna så att de fick springa av sig och busa lite.

När jag kom hem satt jag vid datorn en stund innan vi gjorde middag. Idag blev det västerbottenlax. Kvällen spenderades med hemsidesfix, tv och några glas vin....

Inga kommentarer: