söndag, mars 23, 2014

Långresa och hundträning

Tidig morgon trots helg då Henke skulle börja sin långa resa till Taiwan. Är verkligen inte avundsjuk över att han ska vara på resande fot i 24 timmar i ett sträck….

Själv laddade jag upp för hundträning vid lunch. Blev en kort promenad med hundarna på förmiddan. Neo kan inte gå längre än 500m längre då tar det emot väldigt mycket men han är ju så glad. Vi vilar honom rejält en vecka så får vi se hur hans hälta artar sig.

Tjejerna fick hänga med på hundträning nere på täkten vid sjön. Där träffades vi fyra träningssugna hundägare, Jag med två tollare, Anna med flat, Göran med Flat och Susanna med Welsh… Dessutom kom två blivande tollarägare, en blivande labbeägare å så Wille som sov gott i vagnen medans vi tränade. Vinna blev rejält uppjagad över Luddes ankomst men när hon väl släppt det så var han fullkomligt obrydd över de andra hundarna.

Gick på linje och hade placerat ut fem områden dit man kunde skicka. .Ville man ha markeringar fick man det. Lugn och fin träning där Vinna än en gång imponerar på mig.Hon kan mycket mera än jag intalar mig. Det har ju nu i vår blivit några korta träningspass på egen hand då och då och jag tror banne mig att de grejerna satt sig och landat helt rätt. Verkar också som att hon klarar uppgifterna även med fler hundar som störning. Lugn och fin är hon även om hon lyckades knalla för första gången idag. Men för att veta att nått är fel så måste man väl få veta det. Gjorde om, gjorde rätt sen hände det inte nått mera idag i alla fall….

Fokuserad, tyst och härlig fart. Testade för första gången ett skick med stopp och sedan riktningsändring och även detta klarade hon av. Vi fortsätter dock att träna momenten var för sig, dvs släta skick, stoppsignal och höger och vänsterskick var för sig och inte kedja än….

Här kommer bilder från träningen:

DSC_0945

Delar av de deltagande hundarna…

DSC_0946b

Delar av publiken. Uppe i pulkbacken satt det dessutom ett helt gäng människor som solade och hade picnic.

DSC_0948

Susanna och Ludde

DSC_0949b

Anna och Lizzie. Lizzie var lite för snabb för mig… Hon hann springa ur bild…. Blinkar

DSC_0950b

Hon var faktiskt för snabb för sig själv också…. Hann inte stanna framför Anna utan det blev en sväng bakom.. Till och med hon själv såg förvånad ut över hur snabbt det gick…. Blinkar

DSC_0963b

Vinna känner vittring från rådjurskadaver i skogen men väljer mig…. Duktig flicka!

DSC_0973bDSC_0976b

Stilstudie av Humla!

DSC_0977bDSC_0982bDSC_0988b

Vackraste lilla Humla Rött hjärta

Å så stilsudie på Vinna och hennes mysiga öron…. Blinkar

DSC_0996bDSC_0999bDSC_1003bDSC_1005b

Rött hjärta Vinna Rött hjärta

DSC_1009b

När jag kom tillbaka hem blev det en kort promenad med lillkillen också så idag var vi ute från klockan 12 till klockan 15:30…. men sen slappade vi i soffan med lite mat. Hundarna var väldigt trötta och nöjda och Humla snarkade ljudligt där hon låg i biabädden.

Inga kommentarer: