måndag, juli 02, 2018

Rekordhöga poäng på WT

Idag åkte vårt träningsgäng till Kybacka för att starta på flatklubbens årliga sektionsmästerskap och WT. Totalt var det drygt 110 hundar till start.

Vi började på ruta 4 som första ekipage vilket var en enkelmarkering ner i en skogssvacka. Vinna spikade markeringen och lämnade av fint.

En lång väntan blev det sedan vid ruta 5 som var en dirigeringsstation ut till en av flera stora  gräs/slydungar på en obrukad täkt där dessutom kastare och skytt var störning på vägen. Vinna gick rakt ut till rätt dunge men sökte i kanten innan hon hoppade in i dungen. Kom snabbt ut och levererade fint i hand.

Efter detta gick jag till ruta 1 som var en dubbelmarkering uppifrån en kulle och ner i "dalen". Vinna spikade bägge markeringarna och levererade fint in dem till mig. Många hundar hade problem med älgbajs då rutan var mitt i en av älgparkens älghagar.

Ruta 3 var en markering på andra sidan ett djupt och brett vattenfyllt dike. Dummiesen hamnade i korset av ett dike som anslut diagonalt och som var torrt. De flesta hundarna korsade det djupa diket och gick upp i det anslutande diket. Då hamnade de ute på en täkt så det var en hel del hundar som strulade på denna station. Vinn löste dock det hela mycket fint.

Innan lunch gick jag ut till ruta 2 och fick gå in nästan direkt. Det var en enkelmarkering ut på en mycket risigt hygge. Dummiesen landade i kanten mot ett vassområde som många hundar försvann i.

Jag hade verkligen flyt med rutorna så jag var klar redan 11:30. Gick och hämtade Humla och promerade över helt området med bägge hundarna. Gick sedan och åt en god lunch innan jag anmälde mig som funktionär och blev kastare på ruta 3.

Mycket väntan på slutet men gav också tid att rasta hundarna och shoppa en Dokken gåsdummie. Härligt väder gjorde att vi satt ute i solen och bara njöt och pratade.

När det blev prisutdelning visade det sig att Vinna hade fått hela 91p totalt i Ökl. Det räckte till en 3 plats, bara 3 poäng efter segraren. Detta är vinnas högsta poäng på WT någonsin.

36603231_10214577033733237_7967202417555013632_n

Skärmklipp

Inga kommentarer: