söndag, juli 07, 2019

En mycket spännande dag för en valp

Dagen började med lite kaffe och skorpa på altanen. Esset visade takter när det gäller att flisa kompostmaterial som kvistar, grenar och rötter. Vinna njuter av en bit skorpa mellan varven.

Efter frukosten tog Henke fram åkgräsklipparen medan jag tog med tjejerna på en promenad. Tänkte gå stigen på hygget så att vi slipper vägen så att de kan vara lösa. Hmm, vi kom inte så långt så såg jag att det låg något dött på stigen. Trodde först att det var rester av ett rådjurskid men när jag kom närmare så jag att det var en hare. Framben och huvud vad borta men bakdelen såg kanske fräsch ut så jag tror att något djur tagit den.

När vi kom tillbaka till gården så bestämde jag mig för att åka upp till skjutbanan. Vi hörde hur det sköts när vi var ute och gick så nu tänkte jag att jag skulle se hur Esset reagerade på skotten på närmare håll. Parkerade vid klass 1 banan och promenerade upp mot skeetbanan. Det smällde hela tiden men Esset verkade inte ens märka de. Både tjejerna blir lite spralliga när de såg att det var en stövare på vallen men skotten var fortfarande inga problem så vi gick upp hela vägen upp.

Där reagerade Esset lite på skramlet från lerduvekastaren som hon inte riktigt förstod vad det var och var det kom ifrån. Det är inte mycket ljud från den så det är lite ironiskt att hon ens noterade den. Vi backade så vi stod 20 meter från vallen, där hördes inte kastaren men skottan smällde fortfarande ordentligt så de fick ett litet godissök vilket uppskattades.

Vi avslutades med att gå tillbaka till bilen där Vinna som taggade upp lite fick sätta sig i bilen medan jag och Esset bara satt oss vid bordet och gjorde ingenting. Plättlätt sa Esset som pendlade mellan att bara sitta och titta och ligga ner och smaska på nån pinne eller nos lite.

När vi kom hem fick tjejerna vara ute på gården medan vi tog rätt på all vegetation som Henke röjt ner i slänten i veckan. Blev 5 hela lass i fyrhjulingsvagnen. Avslutade med att sjösätta lilla båten nere i sjö innan vi gick in och duschade och käkade lunch. Efter det så somnade båda tjejerna som klubbade sälar.

Innan middag gick vi ner till sjön och tog en premiärtur i båten. Första gången i en båt för Esset så idag har det varit en spännande dag, allt på hemmaplan.







Inga kommentarer: