tisdag, juli 09, 2019

Intensiv hunddag

Vaknade redan klockan 06:00 då jag skulle skjutsa ner Henke till stan då de åker ner till Göteborg för att se Metallica ikväll.
När jag kom hem la jag mig i soffan tillsammans med tjejerna och vi somnade direkt men jag hörde att tvn slog av efter ett tag vid 8-tiden. Konstaterade att det blivit strömavbrott men somnade om igen.

Vid 10 tiden hade fortfarande strömmen inte kommit tillbaka så jag gick ut i husvagnen och kokade kaffe till frukost och hundträningen. Åkte sedan ut till Stensön och Tobbe och Kajsas stuga. Dit kom även Göran och Zenitha och Ann så idag blev det hundträning för hela slanten. Vi körde hundarna en och en men två hundar åt gången var ute.

Vinna fick markeringar på myren både med dummiesar och vilt och dessutom en dirigering sedan fick hon några markeringar på vatten samt två dirigeringar över vatten.













På land märker man att hon arbetar med framkroppen och bakkroppen är mest för balans. Men hon tycker det är skoj å det är det viktiga nu. Markeringarna på land löste hon men hon var rätt yvig.


När alla tränat klart fick Esset testa vilt igen. Före träningen när vi testade var det alldeles för stimmigt för då fattade hon ingenting men när vi var själva och allt var lugnt så gick det bättre. Idag var det kråkan som var bättre och som hon tog mera spontant även greppen inte var nått vidare.¨







När vi kom hem efter 4,5 timma blev det lunch och sedan vilade vi i soffan en stund innan det var dags att åka iväg på valpkurs. Riktigt roligt var det idag där vi fokuserade på lek och inkallning samt omvänd lockelse i momentet stanna kvar. Esset var duktig även om hon vid två tillfällen drog iväg till andra hundar.

Efter valpkursen fick Vinna komma ner och träna lite lydnad på plan och innan vi åkte hem rastade jag tjejerna i skogen vid klubben.

Väl hemma somnade både jag och tjejerna efter att vi ätit middag. Jag vaknade först 00:30 å då fick jag väcka tjejerna och släppa ut dem för att rastas på gården innan vi gick och la oss på riktigt. Vi somnade och sov till klockan 9.

Inga kommentarer: