söndag, september 21, 2008

Dubbelnollan!!!

Ingen bra helg i helgen. Å jobbigt att inte förstå varför men jag har en teori om den sedan stämmer vet jag inte. Hur som helst skulle jag ju vara kommisarie idag men vi gick in några sena strykningar så Henry hoppade in som min ersättare så fick jag en ny chans idag.

Jag gick ut som hund nummer 12 och provupplägget var likt gårdagens dock med ett mera lättsprunget sök som dock hade lite mera varierande terräng. Hade inte någon bra känsla i kroppen efter gårdagens händelse men hoppades såklart att Humla skulle vara sig själv igen.

Började med två enkelmarkeringar i vatten, där hundarna stog rätt högt upp och sedan kastade sig i ett smalt vatten för att ta sig över en smal landtunga och i det verkliga vattnet. Humla klarade än en gång markeringarna mycket bra även om hon blev lite överrumplad då hon skönk ner i det första vattnet och därför vände om först.

Gick sedan till söket där två skott smällde av under den korta transporten. Lugna och stadig och inte en tendens till att vilja knalla eller gnälla.

Skickade henne på sök och hon sprang snabbt ut, Hittade en kråka som hon hängde på. Jag kallade in och då lämnade hon den. Fick ett skick till å denna gång hittar hon en trut men lämnar även den. Visar inte ens en tendens att vilja plocka upp den så nått är det uppenbarligen som är del. Vi bryter såklart för nu verkar det som om hon kommit på att hon inte vill ta nått vilt. Humla som ALDRIG gått ifrån vilt. Hon har tvekat på kråkor så dem har vi fått jobba lite med men aldrig har hon lämnat dem. Blev såå besviken!!! Vi får se hur vi tar tag i detta.

Min teori är att hon plockar in vilt som jag tagit i men jag vet inte om detta stämmer och har ingen förklaring till varför det skulle vara så men jag ska testa min teori på nån träning nån gång så får vi se.

Dagen fortsatte i arbetets tecken å när prisutdelning och allt var klart åkte jag såklart hem. Direkt efter middagen gjorde jag klar rapporteringen så att den kan gå iväg i morgon. Nu vill jag bara lämna detta prov bakom mig både arbetsmässigt och startmässigt och ta nya tag.

Blev lite tveksam om hur jag ska göra med tollingjaktprovet i början av oktober men har nog bestämt mig för att starta i alla fall. Vi får se hur det går....

Inga kommentarer: