måndag, maj 13, 2013

Ny vecka, en riktig hundvecka

Vinna är helt obesvärad av sitt klobrott men jag försöker ha en skyddande strumpa på tassen men det går inte alltid så bra som hon röjer genom träsk och bäckar. Inte har det kommit ut några av de strumpor och det rådjusrevben som hon käkade upp i helgen men hon bajsar, kissar och äter som hon ska och verka på intet sätt påverkad av detta så inte vet jag vad som händer med detta…?

Jobbade i alla fall på sova vanligt idag och kom inte hem förrän strax efter 17. Jag värmde några paltar medan Henke åt rester av makaroner och köttfärssås.

Pappa hade lyckats tappa bilnyckeln men som tur var hade mamma med sig sin också. Vi gick runt på gården idag, letade i bilarna och nere vid grillplatsen men har inte lyckats hitta den. Hmm undrar just vart den kan ha tagit vägen.

I kväll var det dags för sista kurstillfället på den kurs som jag går med Vinna. Idag körde vi lite jaktlydnad, körde lite närsök och testade apportering i vatten. Vinna var lite ovillig på att gå i så vi måste nog ta tag i vattenträningen.

Jag hade också tagit med mig en kråka och en duva för att kursdeltagarna skulle få prova på vilt. Även Vinna fick testa och faktiskt så lever både duvan och kråkan. Körde bara övningar med att gå med vilt samt sitta med vilt i munnen men det gick rätt ok.

Det var så härligt väder att klockan hann bli 22 innan jag begav mig hemmåt och då hade jag nästan 45 minuters resväg så det blev en sen kväll. Vinna var nog lika trött som mig för hon somnade direkt.

Inga kommentarer: