lördag, mars 16, 2019

Änga

Vi pratade igår om att åka ut till Änga. Jag tror faktiskt vi inte varit dit någon gång i år och inte blev det några besök i slutet på förra året heller så det är närmare ett halvår sedan vi var dit. Första behövde vi förbereda för söndagens snöoväder och genom att fylla upp snöslunga och fyrhjuling med bränsle. Medan Henke åkte och införskaffade det så fick jag chansen att gå en sväng på stan vilket var ytterligare något som var evigheter sedan. Först promenerade jag med tjejerna genom byn medan Henke skottade det som kommit under natten.

Lasse och Birgitta hade åkt till Änga i går. Vi anlände lagom till Damernas avslutande masstart i Skidskytte VM i Östersund så det fick vi se de Svenska damerna genomföra ytterligare en bra stafett som skulle ha resulterat i ett guld men där säkra Hanna darrade i sitt sista stående skytte och åkte ner till Silverplatsen. Silver är bättre än vi trodde när de startade men ändå känns det lite som att de förlorade guldet. Hur som helst så är det bara att konstatera att Skydskytte verkligen är spännande. Det svänger så snabbt och det är så mycket som ska klaffa.

Efter kaffe och fika tog vi en promenad och när vi kom tillbaka hade även Jonas, Anton och Alva kommit så då blev det fika igen.

Herrarna skulle också åka masstart men det gick tyvärr inte lika bra även om det fanns starka insatser där också. De svenska herrarna slutade som 7a.

På kvällen åt vi middag med resterna från vår kantarellsoppa till förrätt och grillat kött med ugnsrostade potatishalvor till efterrätt.

Såklart blev det en sen och lite blöt tillställning

Inga kommentarer: