tisdag, september 14, 2021

Brukslydnad

 Idag var jag på plats på jobbet och dessutom åkte jag hem på lunch till tjejerna.

Efter jobbet åkte jag direkt hem och bytte om och rastade hundarna för att sedan åka iväg och träna brukslydnad på klubben. 

Vinna fick börja och när jag kom till klubben så var det bara en annan bil på plats.

Körde igenom lägre klass med undantag för krypet med Vinna. 

Idag hade hon så fint och fokuserat fotgående. 10p på det 😂

Inkallning och läggande under gång var också väldigt fint.

Vi började också köra hoppet med hopp-sitt-hopp som hon kunnat tidigare men som vi inte tränat på säkert 7 år så nu var det lite svårt. Kör med godisskål ett tag.

Framförgående funkar fint så länge det är mot en tydligt punkt, det är också ett moment som hon kunnat men som fallit bort men det går nog snabbt att återskapa. Förutom brukset så fick hon köra lydnadens runda kon.

När Esset kom ut så var det väldigt fullt på plan. Rallyträning och bruksfolk som tränade. Tävlingskurs och dessutom agillityträning på kennelklubben. Esset var het som tusan men vid körde fotgående, inkallning, läggande under gång och hopp samt framförgåendet som fungerade väldigt fint idag. Det vi ändå nötte mest på var Budföring. Stort Tack till Marie Döss som agerade mottagare och sedan Tobbe som också fick stå ut med en massa skick. Det tar sig men det är hela tiden lite väl hett och skojjigt. Lyckas hon sitta kvar vid klapp utan att helt gå bananas så kan det bli väldigt bra.

Tobbe kommenderade mig också på några moment. Hoppet gick bra, på läggandet satte hon sig första och på inkallning reste hon sig men sen gick det fint när vi började om så det är viktigt att ha med någon som kommenderar.

 Kom hem först vid 20-tiden och då blev det plockmiddag och ett glas vin samt slapp framför tvn med serie och Över Atlanten.

Inga kommentarer: