söndag, september 05, 2021

Kursdag 2, vattenträning

 Inledde dagen med sovmorgon till kl.08:00. Käkade frukost och packade ihop i husvagnen innan jag tog med Esset på en promenad. Tog sedan bilen ner till samlingen för att kunna sätta in Esset i bilen på lunchen.

Idag var fokus vattenträning och att utmana sina gränser. Vi började med en vattenmarkering för att Karin skulle se hur våra hundar agerade vid igångar och återgångar. Den första övningen skötte Esset riktigt fint.

Andra övningen var ett dirigeringsskick utan synretning men till samma plats där den synliga markeringen tidigare landat. Även detta skötte Esset fint även om hon fick en drivande dummies som låg kvar i viken så det blev inte ett skick ändå ut till tänkta dirigering. Men hon gick i rätt riktning och gick i direkt på första kommandot. Hon fick även ta den tänkte dirigeringen och även det löste hon på ett skick. 

Den tredje övningen tycker jag Karin la upp väl utmanande. Ingen av hundarna klarade den så den modifierades till en superlång markering istället. Mycket utmanande tyckte Esset då man skulle simma långt längst med strandkanten, förbi brygga och vikar så hon drogs mot land. Fick göra om några gånger men till sist kom hon hela vägen ut. Hela tiden tyst och lugn vid min sida i väntan på sin tur trots alla blås, plask, kvack och ut-skick.

Lunch blev grillade hamburgare med riktig nostalgimusik och vi hann också med en kort rastningspromenad.

Efter lunch blev det ännu en lång vattendirigering men denna gången efter synretning men först skulle vi ta in en landdirigering. Då vattendirigeringen var lång och till viss del svår så tog det tid vilket gjorde att det blev en lång väntan. Esset gick först upp för tidigt på land och fick därför en annan övning så att vi skulle få tillbaka henne ut i vattnet igen. Till sist så löste hon  den ursprungliga dirigeringen och fick därefter ytterligare en landdirigering vilken hon löste ok.

Hundarna var efter detta rejält trötta men trots det så körde jag lite budföringsträning med Karin innan jag kopplade husvagnen efter bilen och begav mig hemåt. 

Väl hemma blev det middag och kort rastning av hundarna. Henke åkte och hämtade pizza medan jag tömde husvagnen och packade ur den. Efter middagen somnade jag tämligen omgående i soffan.

Inga kommentarer: