fredag, juli 28, 2017

Premiär i ökl på tollingjaktprov

Jag anmälde Vinna till en dag i ökl i Ockelbo. Vet ju inte vad jag ska göra när provet ligger mitt i semestern så jag anmälde mig bara en dag så kunde jag skippa starten om jag inte varit hemma. Men nu var vi ju hemma så idag åkte jag ner. Tror det var årets regnigaste dag idag så förutsättningarna var inte så skoj. Viltet blir inte så kul när det regnar som idag. Hur som helst så gick vi ut som första hund på provet. Vi fick starta ökl efter att nkl var färdigt.

Provet såg bra ut. Väldigt väldigt långa vattenmarkeringar. En ordinär vattendirigering. Ett sök i hög vegetation och lite skott under inlevereringar. Bra upplägg!

Vi började med ansmygningen ner till gömslet. Gick lugnt och fint och sedan gjorde hon en kanontolling med fin passivitet. När markeringarna på vatten gick skulle hon sitta på min högra sida något som vi helt glömt bort att träna. Lugn och fast i skott och kast en sedan blev hon förvirrad när jag skickade från fel sida. Skickade om å då simmade hon ut fint. Levererade i hand men sedan blev det till att dirigera på den andra som var så långt ut och dessutom lite störande stenar i vattnet. Den andra markeringen kom också in och under inlevereringen gick ett skott Hon höll fint och levererade i hand. Dirigeringen blev omständig då hon hela tiden drogs mot området där markeringarna gått. Men efter ett tag så kom hon rätt men då tog hon stigen på land och kom tillbaka utan vilt.

Vi fortsatte till söket. Där kom en and in men sedan gick hon ifrån gåsen. Jag tyckte att det verkade helt osannolikt då hon aldrig lämnat nått vilt i sitt liv. Skickade därför till området igen. Då hamnade hon vid en and som hon tyvärr skadade men levererade in. Blev nog lite frustration över att hon lämnat gåsen tror jag.

Såklart besviken på viltvägra men kände mig ändå rätt nöjd över att vattenarbetet gick bra trots vädret.

Det visade sig att de flesta ökl hundar nollade idag. Tror det var 14 av 18 hundar som nollade.

Här är Vinnas fina kritik.

19021382_10211941512526854_1428760451_n

När jag kom hem vid 19 tiden tog jag en dusch för att gå upp värmen och sedan käkade vi innan vi tog bilen in till stan för att träffa Niklas som är hemma från Göteborg. Niklas, Fredrik, jag och Henke träffades hemma hos Niklas föräldrar och sedan gick vi ner på Möljen. Där satt vi fram tills de stängde. Då gick vi över till Manis till de stängde. Avslutade på pizzeria Roma och kom inte hem förrän kl. 03. Då blev det sängen direkt. Vilken dag!!!

Inga kommentarer: