lördag, oktober 27, 2018

Nytt kök på gång och första snön

Idag tog vi ett stort steg mot den renovering som vi sa att vi skulle börja med när vi flyttade till detta hus. Vi tog en lugn morgon. Som vanligt väckte Humla oss så jag steg upp klockan 7 och släppte ut tjejerna på gården och gav dem mat. När jag steg upp för att släppa ut dem så gör jag det från badrummet och kunde då konstatera att vi under natten fått årets första snö

45013053_728116364239729_3645747298031370240_n

Hur som helst, efter den lugna morgonen, frukost och en promenad med tjejerna så åkte vi upp till Sundsvall. Mycket tacksam över att Henke bytte till vinterdäck i torsdag för det var en rätt ymnigt snöfall när vi åkte och hela vägen upp till Sundsvall.

Vi började med ett besök på HiFi-klubben för att Henke skulle kolla en stereo som han sett ut som tänkbar köksstereo på inbyggda takhögtalare. Efter det så blev det ett stopp på Mediamarket och sedan hade vi en träff bokad med Klara på IKEA kl.13.

Vi kompletterade ritningen med de förändringar som vi gjort och sedan gjorde vi slag i sak och tryckte på knappen, “Beställ”. Nu är det bara att vänta 5 veckor så kommer vårt nya kök med tillhörande bänkskivor hem till oss.

Kök

Före det så ska vi dessutom beställa golv och tak, boka snickaren och beställa vitvaror samt alla små detaljer som kakel, tapet, belysning och lite andra små detaljer. Mycket fix, många beslut men oj vad skoj det ska bli…

Blev en del shopping på IKEA innan vi åkte hemåt. Stannade till på Pinklady och rastade hundarna och käkade och sedan åkte vi hem. På vägen stannade vi och hämtade lite apporteringsvilt (kråkor) och handlade på Ica.

Väl hemma blev det en promenad med tjejerna innan vi packade upp grejerna och monterade ihop lite av de vi handlat. Eftersom vi ätit middag så sent så smaskade vi bara på lite plockmat till sen kvällsvickning.

Inga kommentarer: