fredag, mars 29, 2024

LÅNG-fredag

 Idag var det ett riktigt skitväder med spöregn, grått och tråkigt. Det enda positiva med det är väl möjligen att regn biter på snö så förhoppningsvis gör detta regn att vi får barmark lite tidigare än om det inte regnat. 

Jag, Henke och Birgitta gick en promenad genom byn, 5,2 km och jag kan säga att vi mötte inte en människa och inte heller några djur. Till och med de vilda djuren i naturen stod nog och tryckte på någon mera skyddad plats.

Efter promenaden då vi alla var genomblöta gjordes eld i kakelugnen för att vi skulle kunna hänga kläder på tork och sedan slappade vi och bara myste. Långfredag ska ju vara lång och tråkig så vi kände inte att vi behövde göra nått särskilt.

Lasse var inne i stan då Strands tjejer spelade match och förlorade tyvärr så det blir en avgörande returmatch i morgon.

På eftermiddagen kom Katarina, Alva, Anton och Klara med pojkvän. Det blev middag med såväl traditionsenlig sill som grillat. En rolig händelse när Birgitta skulle lägga riven ost på potatisgratängen var att osten aldrig smälte. Det visade sig när vi smakade att det inte var riven ost hon tagit fram från frysen och strött över gratängen utan spagetti 😂😂😂 Spagetti smälter inte utan blev istället en knaprigt inslag på potatisgratänten.

På kvällen åkte ligan hem medan vi stannade och sov över då det utlovats finväder i morgon.

Inga kommentarer: