söndag, oktober 15, 2017

SSRK Gävleborgs klubbmästerskap

Idag var det dags för oss att anordna årets klubbmästerskap. För några veckor sedan var vi upp till Bjuråker och la upp fyra olika rutor. En användes vi oss sedan förra gången vi anordnade KMet men övriga var helt nya och obeprövade. Vi tyckte att vi lagt upp ett klurigt men inte allt för svårt prov men egentligen hade vi ingen aning då vi aldrig testade några hundar på det tänkta upplägget. Domarna skulle ju ändå säga sitt.

Drygt 30 anmälda ekipage bjöd årets prov på och trots att vi haft regn i säkert en månad så lyckades vi pricka in en helg med fint väder. Toppen!

Uppstigning klockan 06:00 för avgång och upphämtning av nyckel till hemvärnsgården i Bjuråker. Vi var sedan på plats klockan 08:30 för att ta emot domare och köksansvariga och sedan lasta in alla priser.

Jag gick en runda med domarna för att berätta om provupplägget och visa dem till sina respektive rutor. Några mindre justeringar blev det men i stort sett som vi tänkt oss.

Klockan 9:30 hälsade vi alla välkomna och berättade om förutsättningarna för dagen och sedan drog det hela igång klockan 10:00.

Vid 12 var alla nybörjarklasshundar färdiga och det blev lunch. Gulaschsoppan smakade smaskens då det var rätt kallt på morgonen. Bara 1 grad när jag åkte men sen blev det fint väder.

Efter lunch var det dags för mig och Vinna att starta. Började på station 1 som var lång transport och sedan en dubbelmarkering med skott nedför en brant sluttning. Vinna mer eller mindre spikade bägge men tog inte en helt rak väg in så det blev en poängs avdrag, dvs 19p

Ruta 2 var också en dubbelmarkering men en väldigt dold. Markeringarna gick i en glänta och hundarna skulle passera ett par stockar på vägen. Vinna vek av rutten mot den sist kastade och tog istället den först kastade vilket ställde till det då hon sedan sprang ut mot den först kastade men den var ju redan inne. Blev därför lite stök på den andra och en hel del avdrag. 11p

Ruta 3 var en lång markering på andra sidan ett högt och tovig gräsområde mot vatten. När den var inne skulle man skicka hunden på en dirigering ut i det höga gräset. Spik på och 20p

Ruta 4 och 5 var en dubbelruta med en enkelmarkering i vatten där man stod långt uppe på land. När hunden var påväg in gick ett skott till höger. Där skulle man skicka på en dirigering. Spikade vattnet men fick dirigera några kommandon så 20p och 16p

Vid prisutdelningen visade det sig att vi hamnade på 3e plats med fina 86p. Såå stolt!

Å arrangemanget flöt på bra. Vårt lilla träningsgäng hade ordnat det hela bra. Anna, Jag, Göran och Zentha med flera.Bra jobbat gänget! Å bra jobbat att även prestera så bra!

AnnaChatrinZenithaPetra

Dagens prispallar.

Nkl

Nybörjarklass

Ökl

Öppenklass

Ekl

Elitklass

När jag kom hem rapporterade jag in resultatet och mailade och tackade sponsorn Royal Canin och fixade hemsidan och lite bilder. Tänk om det varit en dag kvar på helgen! Vad härligt det varit!!!.

Inga kommentarer: