torsdag, augusti 23, 2018

Apporteringsträning efter jobbet

Efter jobbet idag så åkte jag ut till Finnflo. Hade hundarna med i bilen efter lunch så jag började med att rasta dem. När Tobbe och Anna anlände så körde vi först lite grundlydnad i dirigeringssammanhang.

Anna placerade ut 3 pinnar. Vid den första fanns en godisskål. Vid den som hon placerade ut ca 15 m till höger om den första fanns också en godisskål. Bakom den första placerades ytterligare en pinne och vid denna låg en dummy.

Jag började skicka till pinne 1, blåste stopp och närsök så att hon fick äta upp godisarna. Blåste sedan stopp igen och när jag fått kontakt så skickade jag henne till pinnen nr 2 som låg till höger. Blåste stopp och närsök så att hon fick äta upp och så kallade jag in henne. Skickade slutligen henne till pinne 1, blåste stopp och lät henne äta de nya godisarna jag lagt ut. Blåste stopp och skickade henne sedan på ett ut till den tredje pinnen där hon gick apportera dummiesen.

Efter detta så gick Anna och kastade långa markeringar i utförslöpa. Nu känner jag verkligen igen Vinna igen. Härligt tempo och bra fokus på markeringarna.

Jag avlöste sedan Anna så att hon och Tobbe fick markeringar ute i högt gräs

Vi avslutade träningen med att de fick dela på ett sök. Detta sökområde använde vi sen för för ett sök till “gamlingarna” Humla, Lizzie och ungtuppen Aslan. Humla är för gullig. Gammal, senil, döv och halvblind som hon är. Hämtade en dummy på söket och levererar den till Anna (inte lätt att se skillnad på förarna). Hon hämtade in bara 2 stycken från söket trots att jag skickade henne 4 gånger. En gång drog hon iväg till höger, långt utanför sökområdet och kom in med en hjortklöv. Den sista gången sökte hon mer gotta i det området och jag lyckades inte få tillbaka henne i sökområdet. Inge vidare sök men oj vad hon var lycklig så vad gör det… Winking smile

När jag kom hem gjorde jag duschesspotatis med västerbottenost och stekte en laxfilé. Mums!

Inga kommentarer: