torsdag, oktober 19, 2023

Asterix flyttar hem igen

 Hundarna fick röjja på gården på förmiddagen men det var mer lek och skoj är parning nu så jag tror att det är försent för ev. insemination men kommer att åka in och testa Esset för säkerhets skull. Om det är försen så åker jag hem med Asterix så att han och Esset får återhämta sig efter en intensiv "parningsvecka".

Vid lunch var jag inne på kliniken. Prog-testet visade på höga värden men vi gjorde också ett utstryk som visade att höglöpet var över precis som jag misstänkte. Det är så tråkigt då de är så fina ihop. De har verkligen kämpat så jag tycker det är mycket märkligt att de inte fått till det.

 Idag kom såklart den första snön vilket innebar lite problem i trafiken då de flesta fortfarande har sommardäck. När jag körde ner till Gagnef på eftermiddagen fick jag ta det riktigt lugnt så det tog lite längre tid än planerat.

Det har varit enormt trevligt att ha Asterix hos oss. Han är precis den hund som jag vill ha till Esset och jag hoppas fortfarande att det kan bli möjligt vid nästa löp.

Nu hoppas jag att detta var sista motgången för lång tid framöver för de senaste veckorna har verkligen varit allt annat än upplyftande. Hade det inte varit för Henke som skött allt då jag inte kunnat göra nästan nått så vete tusan hur det hade gått. Han är guld värd och jag står verkligen i tacksamhetsskuld till honom nu.

Kom hem från Gagnef vid 20:30 å då blev det en enkel middag i form av varma mackor och sen slapp i soffan. Henke hade efter jobbet hämtat hem Vinna så det var skönt att ha henne hemma igen. Ordningen i huset var åter återställd....

Inga kommentarer: