tisdag, oktober 10, 2023

Operationsdag

 Var på jobbet som vanligt på förmiddagen. Tycker att ischiasen sakta, alldeles för sakta, börjar bli bättre men jag gruvar mig fortfarande för operationen. Inte för operationen i sig utan för att måsta ligga på rygg i över en timma. Har än inte lyckats komma ner på rygg på över en vecka.

Efter att jag ätit lunch åkte jag upp till sjukhuset. Efter lite om och män lyckades jag hitta en position som verkade funka. Operationen inleddes med att området ritades upp i ansiktet. Förbereddes också för att göra en hudtransplantation från halsen så även där ritades ett område upp. Det var även en AT läkade med så under hela operationen förklarade plastikkirurgen ingreppet för honom. Visade på såväl muskler som nerver och förklarade hur han sydde och varför. Man lyckades dra ihop huden och i nuläget behövs därför ingen transplantation men istället blir snittet långt.

Förhoppningsvis har de tagit bort allt så att det inte behövs något mera ingrepp. Nu ska allt läka och stygnen tas om en vecka.

Tyvärr började det blöda redan innan jag kommit hem så jag blev tvungen att åka tillbaka till sjukhuset. De satte tryckkompress över såren som ska sitta i två dygn. Fick också sitta kvar en halvtimma för att minska risken för blödning igen.

Tack och lov ingen smärta men det har jag tillräckligt av i rygg/ben.

Låg/satt i soffan och tittade på tv och när jag sedan la mig så var jag inte så trött och dessutom hade jag mycket värk i benet så jag sov riktigt dåligt på natten.

Inga kommentarer: