tisdag, oktober 17, 2023

Stygntagning, APT och parningsförsök

 Idag var det dags att ta stygnen i ansiktet, Ska bli skönt att tvätta upp ärret och kanske få lite smidigare förband. 

Hundarna fick träffas under en dryg timma innan jag åkte in för att ta stygnen. Febrila försök men ingen parning tyvärr. Medan jag åkte till sjukhuset fick de vara i varsin del av huset under tiden.

Efter att stygnen tagits och såret rengjorts så ser det nu ut såhär:

Med tanke på att det bara är en vecka sedan operationen så tycker jag att det ser bra ut. Knöligt efter stygnen, lite svullen och blå men som sagt.... det är bara en vecka sedan.

Nu ska såret hållas tejpat i ett antal månader. Efter tejpning ser jag nu ut såhär:

När jag kom hem käkade jag lunch och sedan gick jag korta promenader med dem var för sig sedan släppte jag ut dem på gården igen. De hade då fått vila ifrån varandra i 3,5 timmar. De kämpade tappert i en dryg timma sen visade de att de var trötta så då fick de vila var för sig igen.

Vi hade APT på jobbet så jag passade på att åka in och vara med på det och träffa alla kollegorna en gång för alla. Kändes ok både att få lite uppdatering om vad som händer på kontoret och samtidigt möta alla kollegorna igen.

När Henke kom hem blev det en längre promenad med dem och sedan fick de försöka för tredje gången idag. Resultatet detsamma som tidigare.

På kvällen lagade vi fetaostlax och pressad potatis och för första gången på över en vecka så unnade jag mig faktiskt ett glas vin.

Medan vi lagade mat var hundarna tillsammans inomhus. Nu gjorde de parningsförsök även inne. Tidigare har de varit lite försiktiga/störda när vi varit i närheten men nu var det inget hinder. När jag försökte blanda mig i så upplevde jag dock att Asterix blir lite försiktigare så jag låter dem vara var för sig vid sina försök.

Inga kommentarer: