söndag, april 28, 2024

Bäverkänning och islossning

 Lugn morgon med frukost och sedan en promenad med tjejerna bort till Lingarö-tjärnen och tillbaka. Blev en spännande promenad då vi redan innan vi gick hörde en rejält plask nere i vattnet vid grillplatsen. Det visade sig vara en bäver som inte var ett dugg skygg och simmade lugnt omkring ute i vattnet.


Hela vägen till tjärnen var det snöfritt men någon träning i tjärnen blir det inte än på nån vecka.

På vägen hem dök en lös hund upp. Det visade sig vara Viran, Emmas hund, och hon sprang fram till Esset. Gick först bra men sen rök de ihop och Henke fick tack och lov tag i Virans halsband så allt gick bra men lite trist är de när sång där händer.

Väl hemma skottade vi runt i snön på gården och bar dessutom fram trädgårdsmöblerna på altanen på framsidan och sedan åkte vi ner på stan och köpte ny solcellsbeslysning till trappan i slängen då några slutat fungera. Vi beställde nya skor, jag från RR och Henke på Intersport. Käkade lunch på brödernas och åkte sedan hem och monterade belysningen.

 När vi ändå var igång så bytte vi de trasiga solcellslamporna och sedan planterade vi om broccolin, majsen och squashen så de får lite mera jord nu när de vuxit på sig lite.

När man planterar blir det jordigt så det slutade med att vi dammsög hela huset och torkade golvet efter Essets löp också men sen kröp vi ner i soffan för att slappa en stund.

På kvällen blev det en kort promenad efter bäcken och nu hade isen i sjön sjunkit undan.

Till middag blev det Tacos och sen blev det lite tv efter en intensiv och bra dag trots spöregn på eftermiddagen.

Inga kommentarer: