onsdag, april 24, 2024

Uppgiven men rätt beslut

 Vaknade och åt frukost och packade sedan ihop det sista och förberedde husvagnen för hemresa. Hundarna släpptes ihop och även idag visade det intensivt intresse för varandra men efter en timma hade de fortfarande inte lyckats få till en fullträff så vi kände att det var dags att ge upp. Utifrån resultaten på progesterontestet i fredags och hur intensivt de båda kämpat sedan i söndag morgon så känns det som att det måste vara över nu. Tycker också att Esset är mindre svullen så jag tror att löpet är över men att hon helt enkelt fortfarande är villig och såklart luktar gott varför Asterix också kämpar fint.

Efter ytterligare en timmes kämpande tappert så kände vi båda att det var dags att ge upp.

Jag åkte hem och lyckades faktiskt backa och parkera husvagnen fint vid garaget.

Släppte ihop tjejerna och Vinna var intresserad av Esset men gjorde inga försök att rida på henne så jag tror nog att det var rätt beslut att åka hem och att löpet är över.

Körde igång en maskin med tvätt och gick sedan en promenad genom byn med tjejerna. Fortfarande blommar blåsipporna och nu har även de första vitsipporna börjat blomma.

När Henke kom hem åkte jag iväg och tränade. Vinna fick börja då hon mestadels var passiv men först fick hon hämta några apporter innan träningen. Hon var så lugnt och fin. Körde fotgående, inkallning förbi andra hundar och jag kastade och andra hundar apporterade men hon satt/låg lugnt och tittade. Hon fick avsluta med två markeringar.

Esset körde i par med Chimey som också börjat löpa. Blev enkel och dubbelmarkering, dirigering, fotgående mm. Esset var extremt glad och skulle hela tiden fram till Tobbe, Göran och Zenitha. Arbetsmässigt skötte hon sig i stort ok.

Nu var vi alla trötta och lite frusna. Klockan han bli 20:30 innan jag var hemma. Henke hade då fixat korvstroganoff så det blev middag men sen var det inte mycket annat än att krypa i säng. I morgon är det tillbaka till jobbet som gäller.

Inga kommentarer: