tisdag, april 09, 2024

Lång arbetsdag

 Var som vanligt på jobbet tidigt på morgonen och hann med lite ärenden före ett möte som skulle genomföras mellan 8:30-12. Blev en kort lunch och sedan jobb och fika uppe i solen på takterrassen och precis när jag började fundera på att göra full dag så ringde räddningstjänsten och meddelade att det skett ett större dieselutsläpp alldeles intill ett vattenskyddsområde och att större delen av utsläppet runnit ner till en bäck.

Jag tog med Kenneth och åkte ut då detta kunde bli ett komplicerat ärende. Det visades sig dock vara väl utanför vattenskyddsområdet och den bäck dit utsläppet ägt rum rann bort från vattenskyddsområdet. En hel del diesel hade runnit ner i bäcken varför länsar lades ut som absorberar oljan. Sugbil såväl som grävare och lastbilar kallades ut och saneringsarbetet påbörjades så snart traktorn var borttransporterad.






Även HT var på plats och artikel hamnade direkt i webtidningen där miljökontoret omnämndes.



Blev en lång arbetsdag då jag var på jobbet redan klockan 06:30, bara hade 20 minuters lunch och inte kom hem förrän klockan 19.

Henke hade gått med hundarna och det blev middag ganska direkt och sen blev det lite datajobb och fotboll på tv. Det har inte blivit många steg för mig idag men det kanske var bra för mitt knä som dock kändes bättre än jag trodde att det skulle göra efter gårdagens fall.

Inga kommentarer: