söndag, april 07, 2024

Ett grått Hölick

 För att få lite variation i detta tråkiga och begränsande väder då man hemmavid bara kan promenera efter vägen så åkte vi istället ut till Hölick idag. En idé som uppenbarligen ingen annan i världen kommit på för det var totalt öde och vi mötte inte en människa förrän vi kom tillbaka till parkeringen igen. Tack och lov kunde vi, eftersom vi bara promenerade efter vattnet, i alla fall gå på barkmark vilket var skönt. Vi hann dessutom få en glimt av en ren som mest troligt blivit kvar på Hornsladet sedan något år då renarna transporterats ner till området.

Hur som helst så lockades man inte av att varken bada, sätta sig och fika eller träna hund då det var så grådassigt och vågorna slog höga mot stranden. Stora delar av promenaden går man delvist antingen i sand eller på klapperstenar vilket är lite jobbigt men som sagt... det är i alla fall på barkmark och det gav ju dessutom ett välbehövligt miljöombyte.





Vi stannade till och hade tänkt köpa lite fisk på "Arnöfisk" men det vi ville ha var slut men däremot såg vi flera hägrar vilket alltid är trevligt. Bilden blev dock inge vidare...

När vi kom hem rörde vi ihop en smet och gräddade våfflor, det var däremot riktigt smarrigt!

På eftermiddagen klarnade det upp och blev riktigt fint väder och faktiskt hela 12 grader varmt. Blåsigt men det ser jag positivt på då det gör att det biter ännu bättre på alla snö. Blev en promenad genom byn i solen innan det var dags för handboll och middag. Sveriges handbollsdamer vann överlägset över Luxenburg och i herrarnas Curling VM så vann Sverige guld efter att ha besegrat Kanada idag.

Till middag blev det tacos å nu väntar en vecka med tvåsiffriga plussgrader hela veckan så nu hoppas vi att snön försvinner i ett rasande tempo.

Inga kommentarer: