lördag, juni 10, 2017

Trevlig middag

Vi konstaterade häromdagen att det var ett helt halvår sedan vi träffade Ida och Gösta sist så därför bjöd vi hem dem på middag idag. Vi gick en promenad med tjejerna på förmiddagen innan regnet kom sedan åkte vi och handlade. Käkade lunch, fixade med maten och vilade en stund. Hundarna fick ta in ett sök i regnet strax innan det var dags att åka och hämta gästerna. I samband med detta hittade Humla en liten fågelunge som hon glatt apporterade in till mig helt välbehållen. Den ville ha mat men det kunde jag ju inte ge den. Var tusan hade hon hittat den? Jag letade om det fanns fler ungar någonstans men hittade varken fler ungar eller något bo så jag placerade ut den på en lämplig plats. tveksamt om den klarar sig men den får en chans.

Medan Henke hämtade gästerna tog jag en snabb dusch sedan kom de klockan 18:15. Dagens middag bestod av:

Välkomstdrink med guldmousserande vin och jordgubbar

Förrättsskiva med Bresaola med olivolja och riven västerbottenost, parmaskinka med rostade pinjenötter och oliver,  vitlöks- och chilimarinerade jätteräkor med chilidressing samt en bit brieost, melon och painrich. Till det serverades mousserande vin.

2017-06-10 19.12.00

Till varmrätt blev det grillad oxfilé med tre såser (Chilibea, bea och grillmästarsås). Till detta serverades friterad ugnsbakad potatis med skal, baconinlindad haloomi och en sallad med sparris och fetaost.

Till efterrätt serverades rabarberpaj med lyxig marsansås.

Henke och Gösta badade sedan tunna men jag och Ida stod över denna gången.

Blev en sen kväll. Kom inte i säng förrän klockan 02:30.

Inga kommentarer: