onsdag, juni 07, 2017

Bra vattenträning

Kände redan igår att vattenträningen med Vinna har börjat släppa. Ibland har hon inte gått i, särskilt inte på vattendirigeringar men de sista tillfällena har hon gått i fint men inte riktigt klarat avståndet att simma över det vatten jag skickat henne över. Då har jag kunnat skicka om henne igen och igen. Vid tredje skicket har hon de senaste dagarna klarat av att simma över. Nu ska det tilläggas att jag skickat henne på blinda dirigeringar de senaste dagarna.

Idag träffades jag och Anna vid en av de nya tjärnarna. Jag gick ner själv och la ut dirigeringar och sedan fick Anna köra Lizzie. Markeringar på land och vatten samt vattendirigeringar stod på schemat för Lizzies del. Anna testade att börja skicka Lizzie ala Trond Gutteryd,

Efter det så fick en het Vinna komma ut. Började med fotgående och sedan körde vi några landmarkeringar. Tycker att har blivit slarvig på markeringar som hon annars varit så duktig på. Så även idag men det var ju inte det vi skulle fokusera på idag. Efter detta gick vi och körde långa dubbelmarkeringar på vatten. Hon spikade dem bägge och gick i väldigt fint.

Efter det så skickade jag Vinna över vattnet åt andra hållet. Hon gick i direkt och simmade hela vägen över. tjoho!

När hon kommit in med den så kastade Anna en enkelmarkering i vattnet. Den fick hon inte ta utan istället skickade jag över henne på en dirigering. Nu tvekade hon liiite vid igången men det var mest för att inte lockas att gå i mot markeringen. Hon gick i självmant och simmade hela vägen över. Markeringen fick hon ta efter detta och den spikade hon trots att den låg under ett näckrosblad. Sååå skoj!

Efter detta fick Mossa och Humla komma ut. Anna körde den nya skicktekniken på Mossa också. Hon gjorde fina markeringar och fick avsluta med en rolig övning där Anna stod långt uppe i skogen. Jag kastade en markering i vattnet och sedan skickade Anna Mossa. Hon sprang direkt genom skogen och ut i vattnet. Duktig!

Humla fick göra samma övning. Eftersom hon inte hör så visste hon inte att markeringen landat i vattnet så hon började söka i skogen. Tryckte ut henne å så fort hon kom ner till vattnet så hoppade hon i och hämtade fint. Kul!

Humla fick också ta två långa vattenmarkeringar och det är hon verkligen säker på. Sååå duktig!

När vi var färdiga kom resten av träningsgänget så jag och Anna var funkisar till dem.

Innan vi åkte hem blev det fika i vindskyddet eftersom det började regna.

Härlig träning mellan 17 och 20.30.

Inga kommentarer: