söndag, februari 04, 2024

Barmarksträning

Efter frukost blev det en promenad genom byn,. Det blåste storm i natt och även på förmiddagen blåste det en hel del så det var inte särskilt härligt ute även om vinden hela tiden avtog.

Är så träningssugen nu så i fredags skickade jag ett meddelande till Tobbe för att höra om det möjligen var träningsbart ute vid deras stuga. De skulle ut på lördagen och lovade då att kolla. Tänk hur det kan vara..? Vi har hur mycket snö som helst (1-1,5 m tjock skarsnö på tomten) men längst ut mot öppet hav finns det fläckar där snön inte ligger i några större mängder. Vi bestämde oss därför för att träffas där idag kl. 13:00 för säsongen absolut första riktiga apporteringsträning.

Vinna fick komma ut först och träna lite då jag var tidigare och ingen annan var på plats. Som hon njöt lilla stumpan 💓 



Efter det, när övriga hade kommit, så tog vi ut alla hundarna samtidigt. Körde lite fotgående och sedan var fokus markeringar idag. Esset var riktigt ringrostig men det tog sig på slutet. 






 Efter nästan 2 timmars träning var vi lite frusna och åkte därför till Tobbe och Kajsas stuga och fikade. Det var så länge sedan vi träffades så det var så härligt att åter igen sitta och tokas. Å som vi skrattade. 

Kom hem först vid 15:30 å då blev det en kortare promenad innan det blev mörkt. 

Klippte Henke och drack sedan en varm kopp glögg innan vi gjorde lite tilltugg på gårdagens rester av räkröra och lax och pepparrotsost. Till middag blev det sedan Ädelostfylld kycklingfilé med ris.

Usch, nu är helgen redan slut och dags för ännu en arbetsvecka....

Inga kommentarer: