fredag, februari 23, 2024

Jobb i spöregn och förstörd väg

 Idag på förmiddagen skulle jag och Emma mäta bakgrundsstrålning. Såklart lyckade vi träffa en dag med spöregn och när vi skulle mäta på skolgården så fick precis eleverna rast vilket resulterade i att vi var tvungna att stå ute och "vakta" mätaren.

Fix med mätare och sedan hem på lunch för promenad med tjejerna. I morse var vägen glashal så vi kallade ut grusbilen. När jag kom hem på lunchen så hade vägen regnat "sönder" så det var på flera ställen svårt att ta sig fram. Bara till att ringa ut traktor för en insats och ta bort all lös snö som regnet bildat. Tak och lov satt jag hemma och jobbade på eftermiddagen så jag slapp sladda iväg längs vägen.

Hade tänkt sluta tidigt men det blev jobb fram till 15:30 vilket innebar ytterligare lite extra tid på flexen.

Jag och Henke gick en promenad med tjejerna medan det fortfarande var ljust och sen lagade vi kycklingpaj till middag och städade lite inför morgondagens besök. När jag vattnade blommorna så blev det en överraskning i en av de stora krukorna där det kryllade av svartmyror när jag vattnade blomman. Färmodligen hade de på nått viss lyckats bygga bo i jorden och kom upp till ytan när jag vattnade. Tur att vi har myrdosor sedan vi fick in svartmyror för några veckor sedan. Nu hamnade en dosa i blomkrukan....

Blev annars sen lugn och tidig fredagkväll.

Inga kommentarer: