lördag, november 11, 2023

Geggigt värre...

 Sov halvtaskigt i natt och steg upp rätt tidigt. Kaffe och lite nyhetsmorgon och sedan frukost. Vi hade bestämt oss för att trots allt regnande försöka göra en insats med att täcka vår fiber idag. Henke började rulla ut spårlinan och försökte hitta änden på den gamla men då diket är vattenfyllt så blev det svårt. 

Jag gick med tjejerna genom byn och sedan fick de gå in så att de slapp vara med i leran då det ju regnade så mycket. Vi skottade sant på fibern vid mätskåpet för där var det nästan inget vatten. La spårlinan och skottade sedan över lerjord. Fruktansvärt tung medblåt kladdig lera. Dessutom fasnade leran både på skor och spade vilket gjorde det väldigt tungjobbat. På vissa ställen fick jag stå på fibern för att den skulle lägga sig på botten. Om det är vatten i schaktet så flyter ju fibern och då går det ju inte att skotta sand över. Vi jobbade på med den sträcka som gick och det var kanske 30 meter. Tog oss 3,5 timma sedan var vi helt slut, blöt och lerig. På ett ställe sjönk man ner i alla fall en halvmeter i leran och då var det riktigt svårt att komma upp vilket faktiskt var riktigt läskigt.

Precis när vi skulle ge upp kom Mattias. Han skulle försöka fylla igen schaktet som vi gjort klart för då kan man köra ut fyrhjulingen på täkten så slipper vi bära sanden så långt. Men traktorn är inte i bästa skick och det är väldigt mjukt och lerigt så vi får väl se hur det går.

När vi kom tillbaka hem var vi tvungna att skölja av oss med slangen och sen åkte alla kläder in i maskinen då de ändå var leriga....Så här såg vi ut...



Det blev en värmande dusch när vi kom in och sen lite lätt lunch och skidskytte vilket kändes lagom ansträngande efter vårt slit

På kvällen, efter ytterligare en promenad med tjejerna blev det skagentoast och ett glas bubbel till förrätt.

Varmrätten blev också kall, vi gjorde vår egen råbiff med dijonaise och friterad kapris

Inga kommentarer: