lördag, november 04, 2023

Vattnet stiger och omläggning av operationsärr

 Vid 7-tiden vaknade jag att att Esset började vandra och det brukar betyda att hon behöver ut. Inte en ljud annat än hennes tassande... När jag steg upp konstaterade jag att vi inte hade nån ström i huset. Åååå typsikt! Händer alltid när jag är ensam hemma.  Jaja, det var inte kolsvart så jag släppte ut tjejerna och gick bort till köket för att förbereda frukosten till tjejerna och ser då att det minsan lyser på garaget. Jaha ja... Kollar säkringsskåpet och ser att jordfelsbrytaren löst ut. Slår på den och lyset tänds igen men bryts efter bara några sekunder. Hmmmm...

Tänkte att det måste vara nått i huset som är fel, frågan är vad? Kopplade bort säkringen för utebelysning mm då jag tänkte att det kanske kommit in vatten i nått. Slog på jordfelsbrytar och nu slog den inte till igen. Nått uttag eller nån utrustning utomhus har det alltså hänt nått med.... Det lite besvärliga är att även hallen och tvättstugans belysning sitter på samma säkring så där blir det mörkt men det är inte hela världen.

Hundarna fick mat och jag fick kaffe och såg lite nyhetsmorgon med rapporter från översvämningarna i Hudiksvall som det rapporterades om på TV4 nyheterna. 

Efter frukost och en kort rastning åkte jag in till stan för att hämta Henke på tåget och passade då på att köra och se på vattenflödena. Det strömmade ordentligt men än var det inte så illa som under stormen Hans i början av augusti.

Väl hemma tog vi tjejerna på en promenad genom byn. Skönt att Esset kan få springa lös då det var riktigt spöregn så jag känner inte för att köra nån träning idag.

Efter promenaden blev det en varm dusch och sedan lunch. Eftersom jag fortfarande inte tejpat om såret så tänkte jag att jag skulle göra det idag. Var lite orolig för hur det skulle se ur som Henke fick vara med som moraliskt stöd. Ärret är hårt om om det inte varit tejpat så skulle det nog stå upp mer men det ser i vilket fall mycket finare ut än jag hade trott.


Gjorde ett litet collage med tre bilder. Direkt efter operationen, vid stygntagningen en vecka efter operationen och idag, 3,5 veckor efter operationen. Det är rätt stor skillnad!

Efter detta blev det lite slapp i soffan. Tanken var att gå ut och käka på nya restaurangen KB men där var det fullbokat och eftersom vi var inställda på att gå dit så föll övriga restauranger oss inte i smaken. Efter mycket velande och funderade bestämde vi oss för att åka ner och käka på Medelhavskällaren i alla fall.

Hundarna rastades och fick mat och vi åkte ner på stan. Men... även där var det full. Vi hade dock tur då det blev ett bord ledigt efter en halvtimma så vi bokade det. Gick under tiden upp till Lasse och Birgitta som fick bjuda på ett glas vin.

Middagen bestod av:

Scampi-spett med västerbottenflarn och ett glas vitt vin (Henke drack IPA)

Oxfilé med grönpepparsås och pommes och till det delade vi en flaska rött

Friterad Camembert med varma hjortron och vaniljglass och kaffe (Henke tog istället kaffe och en whiskey). Efterrätten var så god att jag ätit upp den när jag kom på att jag inte fotat av den. 😅😅😅

Blev en riktigt bra kväll och skönt att komma ut och se lite folk.

Inga kommentarer: