söndag, november 05, 2023

Nya rekordhöga flöden

 När vi vaknade hade det äntligen slutat regna. Vi har också lokaliserat vad som göra att jordfelsbrytaren löser ut och det verkar vara våra lyktstolpar ut mot gatan. Nu när vi kopplat bort dem så funkar allt övrigt. Trist men inte det värsta... Vi får lokalisera vad som är fel för det blir väldigt mörkt på framsidan nu när vi vant oss med belysningen och det är ju nu som de behövs som bäst.

Efter frukost fettade vi in våra kängor för att de ska stå emot väta ordentligt. Jag fettade in två par och Henke ett par. Efter det så tog vi tjejerna på en promenad in till stan för att hämta bilen. Det är en promenad på 6,5 km där Esset var lös hela tiden förutom efter Rogstavägen och när vi kom in mitt i stan. Hon sköter sig väldigt fint.

Idag hade flödena stigit och är nu dubbelt så höra än under stormen Hans. Överallt rapporteras om översvämningarna i Hudiksvall.




På vägen hem stannade vi och handlade och spanade in förödelsen och väl hemma konstaterade vi att klockan bara var 12. Vi hade verkligen varit effektiva idag.

Vi tog en lyxlunch lite senare på eftermiddagen: Moules i grädde och vin med vitlöksbröd och ett glas vitt vin.

Innan det blev mörkt gick vi ut och körde lite markeringar på hygget och gick en promenad ner till sjön. Nu var vattnet högre än under stormen Hans och vår bro över bäcken sköljs nu över av vatten så vi fåt hoppas att den inte flyter iväg.

Blev sen middag då vi ätit sen lunch. Ceasarsallad och sen blev det BodyGuard för hundrafemtielfte gången.

Inga kommentarer: