söndag, maj 06, 2018

High Coast WT Challenge

Frukost, utstädning av stuga och rastning av hundar och sedan iväg till Nordvik för WT. Anna och Tobbe som startade hundar i Nkl hade redan hunnit starta och bli färdiga när vi kom. För oss blev det en del väntan men vad gör det när sällskapet är trevligt och vädret fint.

Jag startade på station 1 som hund nr 10. Då hade bara tre hundar fått poäng på stationen. Det var en kort transport till ett dike. Sedan blev det en dubbelmarkering med två kastare. Dummiesarna hamnade på andra sidan ett krön och var rejält långa.

Vinna hade ett fint fotgående. Lugn och tyst och spikade första markeringen. Hamnade lite mycket till vänster så det blev lite dirigering men in kom den. 17p och Anna filmade Vinna från station 2.

På station två gick det ett skott och sedan skulle man skicka hunden över tre höga med stockar, över en täkt och upp över ett grustag på en åkerholme. Vinna gick ut fint, vek av till vänster så jag blåste stopp och höger och sedan stopp och ut. Hon svarade fint på mina kommandon och vi belönades även här med 17p.

Värmen tog på hundarna men jag tyckte att Vinna var något piggare än de senaste träningarna. Station 3 var en markering diagonalt över en täkt och in i ett ris och vassområde vid vatten. När markeringen var inne skulle man dirigera hunden mot vattnet, nedanför en slänt men ovanför vattenkanten. Den dirigeringen spikade Vinna men på markeringen fick jag dirigera en hel del så det blev 13p på denna.

Station 4 var en kort transport. Skott och kast, sedan gick skytten och ytterligare ett skott och ett kast (från annan kastare). Man skulle sedan gå fot ca 10 meter till vänster innan man fick skicka. Vinna hängde med fint på på andra markeringen fick jag dirigera lite så det blev 17p på denna.
Inför station 5 kände jag att Vinna började ta slut av värmen. Här gick det ett skott på vägen till rutan. Ett skott och en enkelmarkering upp för en brant slänt. När den var inne skulle man skicka hunden på en dirigering diagonalt upp för kullen till skogsgränsen men här var orken slut så denna station nollade vi tyvärr.

Ett svårt men väldigt roligt WT. Tyckte Vinna var duktig trots skendräktighet och värme men det var synd på sista stationen som hon normalt klarar. Vi slutade på 7e plats med 64p trots nollan.
En härlig helg till ända. Jag lämnade högakusten och anlände till Hudik klockan 18:30. Henke hade också kommit hem och fixat middag å sen blev det soffan.

Inga kommentarer: