lördag, maj 19, 2018

Städdag

Uppstigning klockan 08:30 för idag var det dags för städdag i byn. Vi samlades efter frukost  kl 10. Vi började med att städa upp på vägen där flisen legat i vinter. Mycket av flisen låg kvar ute på vägen och tanken är att det ska grusas och sladdas i veckan och då vill vi att det ska vara borta. Tog även och städade upp i kurvan där det ligger virke som ska bli ved.

När vi var färdiga grattade jag framsidan medan Henke gick och röjde sly intill tomten.

Hundarna var med både på städdagen och när vi var ute på gården. Vi gick ändå en promenad med dem innan det var dags att gå ner och avsluta städdagen med grillning vid sjön. Hamburgare, korv, kakor och kaffe. Å såklart godis till barnen.

Det började blåsa lite kallt och dessutom väntade Hockeysemifinal i VM mellan Sverige och Ryssland och vi ville hinna handla middag innan så när folk började avvika så avvek även vi. Åkte och handlade och såg sedan hockeyn.

Till middag blev det grillad sallad. Kyckling, paprika, champinjoner som skivades ner i en sallad med tomater, sallad och brödkrutonger.  Blev riktigt gott med ceasardressing.

Inga kommentarer: