söndag, maj 20, 2018

På kurs med Trond

Bilder kommer

Idag åkte jag och Tobbe till Färila för att vara med på öppen/elitklassträning med Trond och Aase Gjøtterud. Vi var 8 ekipage som skulle drillas under en heldag. Varmt var det men tack och lov så började det blåsa lite vilket gjorde att det blev fullt behagligt för oss och hundarna.

Vi började med att två dummiesar sköts iväg ut på täkten med Bumper. Det kastades sedan en dummys till höger om området och en till vänster. Man skulle sedan gå fot ca 60 meter och skicka hundarna på varsin av de två kastade markeringarna. Mycket passivitet och mycket fotgående och väldigt svåra markeringar då det var högt gräs och inga referenser på täkten. Vinn strulade på första men spikade sedan resten.

Nästa övning skulle vi ställa upp på linje, tre stycken. Det kastade sedan två dubbelmarkeringar från två kastare. Trond och Aese bestämde sedan vilken hund som skulle ta vilken dummies och i vilken ordning. Vinna var väldigt duktig! Hon är fortfarande väldigt seg så det fåt inte fort men hon gör jobbet fint.

Alla hundarna skulle vara på alla tre platserna å det gällde att vi som förare mindes i vilken ordning kasten kom och var de låg så man skulle hela tiden ha koll på fyra apporter. Man blir ordentligt trött i mössan kan jag säga.

En och en fick vi också gå iväg och träna stoppsignal med Aese. Även här var Vinna duktig men övningen med att visa en tennisboll var inte optimal för Vinna som går upp alldeles för mycket i stress av tennisbollar. Hon stannade hur som helst bra i alla fall och höll fin kontakt med mig utan boll. Sen fick hon bollen som belöning som kast direkt ändå så bollen fick hon.

Ytterligare en övning som genomfördes av att gå på linje. Ytterkanterna skulle sedan kasta ut varsin bol två meter framför linjen. De skulle sedan förflytta sig till andra änden och skicka förbi hela linjen. Även här var Vinna duktig. Både på att stå/gå på linjen och att springa framför linjen. Övningen byggdes på när tron kastade ut en dubbelmarkering som hundarna nr 2 på kanterna skulle ta. Detta var ingen störning för Vinna.

Vi bröt för lunch och efter lunch blev det nya övningar. Vi började att gå tre och tre det kastade två Superlånga markeringar till tydliga målområden. Vi fick sedan gå ner mot skogen och där kastades ytterligare en markering långt upp i skogen. Sedan skulle hundarna skickas en och en åt olika håll. Vinna hade problem med skogsmarkeringen där hon liksom många andra hundar fastnade vid ett risigt parti för kort ut i skogen. Övriga markeringar spikade hon och inte ett pip på hela tiden.

Många bra övningar och långa avstånd. Superkul som vanligt när man går på kurs med Trond.

Kom hem vid 18 och satt då ute på altanen med ett glas vin före middag. Efter maten blev det VM-hockeyfinal mellan Sverige och Schweiz. Jösses vad spännade. Lika efter förlängning så finalen avgjordes med straffar där Sverige helt rättvist stod som segrare. De gick helt obesegrade genom hela turneringen!!!

Inga kommentarer: