torsdag, november 30, 2023

Inspektioner, rörmockare och bogserhjälp

 Idag jobbade jag hemma en stund på förmiddagen då en rörmockare skulle komma hem och fixa ett läckage i en ventil som byttes ut i våras. Han kom dock inte innan jag behövde åka ut på inspektion så jag åkte iväg vid 9-tiden. Kom tillbaka hem under lunchtid och fortfarande hade ingen rörmockare kommit.

Vid 14-tiden ringer Henke och frågar när de avser att komma å då visade det sig att de glömt men lovade att skicka en montör ASP så en ung kille dök upp efter en kort stund. Tyvärr hade han inte rätt ventil i bilen så han blev tvungen att åka iväg igen. Då visade det sig att han kört fast. Försökte mha grus men kom inte frammåt. Gick och högg granris och kom en bit men inte så att han fick fart och kunde komma iväg så det slutade med att jag fick bogsera honom en bit efter vägen så att han kunde "starta" i nedförsbacke. Väl iväg återkom han snabbt och fixade felet.

På eftermiddag fick Henke som vanligt sköta skottningen medan jag som vanligt gick med tjejerna genom byn. Nu var i alla fall vägen plogad och det snöade inte fullt lika mycket som tidigare i veckan så det blev en rätt skön promenad.

Även jag fick skotta lite på altanen och sedan blev det var glögg innan middagen.

Inga kommentarer: